Am facut-o prima data pentru mine, in varianta fara pudra de roscove si sirop de curmale, si am servit-o cu nitel gem de afine. Ei, nu va spun ce nebunie a fost…Am facut-o si la cuptorul traditional, dar si la cel cu microunde. Da, folosesc cuptorul cu microunde uneori, cand ma grabesc, avand grija ca vasele utilizate sa fie cele recomandate, nu plastic, silicon, etc, ci doar ceramica.
Ingrediente:
- 1 banana bine coapta (aprox 100gr)
- 1 lg faina de migdale
- 1 lg unt de migdale
- 1 vf lgita scortisoara
- 1 vf lgita pudra de vanilie
- 1 ou
- 1 lg sirop de curmale
- 1 lg rasa pudra de roscove
- optional: 1 lgita unt de caju + 1 lgita crema de cocos
Cum am procedat:
- am pasat banana cu furculita, apoi, am amestecat impreuna cu restul de ingrediente si am omogenizat bine
- am turnat budinca intr-un vas de ceramica (ramekin) si am asezat lingurita cu unt de caju si pe cea cu crema de cocos in mijloc, apoi am acoperit usurel cu compozitia de budinca
- am copt in cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30’ (in varianta clasica) sau la microunde, 90 secunde
- in fct de cuptorul cu microunde, poate fi nevoie de 20-30 secunde in plus (eu am folosit putere maxima, timp de 90 secunde)
Pofta buna!
No Comments