De mult imi propusesem sa pregatesc reteta aceasta, dar mereu…ba nu e timp, ba nu e tortilla, ba nu e aia sau cealalta. Cum vreo 10 zile am avut timp destul de stat pe acasa…am spus: gata, e timpul sa o fac. Si am facut-o! Si ce buna a fost, miam-miam!
Ingrediente:
- 3 tortillas mari din porumb
- 300 gr fasole neagra (am folosit de la Biona) (aplatizata pentru cei mici)
- 150 gr jackfruit
- 2 cepe medii
- 100 gr porumb aplatizat pentru cei mici
- 200 gr pasta de rosii + 3/4 lg extra
- 250 gr emmental ras
- 2 catei usturoi
- 1 lgita oregano
- 1 lgita chimen rasnit
- 1 lgita boia dulce
- cca 50 ml apa
- 2 lg ulei de masline extravirgin
Cum am procedat:
- am tocat ceapa si usturoiul si le-am adaugat in tigaie impreuna cu jackfruit-ul maruntit, apa si cele 2 lg de ulei de masline
- am adaugat fasolea, pasta de rosii si condimentele si am gatit cateva minute ca sa se evapore bine apa
- odata scazuta apa, am adaugat jumatate din cascaval si am omogenizat bine
- am umplut fiecare tortilla cu umplutura de fasole si jackfruit, le-am rulat si le-am asezat intr-o tava
- am uns clatitele cu pasta de rosii si am adaugat restul de cascaval deasupra
- am copt clatitele mexicane in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, cca 10.15′, cat sa se topeasca cascavalul si sa devina usor auriu
- am servit cu smantana si guacamole
Pofta buna!
No Comments