Legume și leguminoase

Enchilada vegetariană

iulie 27, 2021

De mult imi propusesem sa pregatesc reteta aceasta, dar mereu…ba nu e timp, ba nu e tortilla, ba nu e aia sau cealalta. Cum vreo 10 zile am avut timp destul de stat pe acasa…am spus: gata, e timpul sa o fac. Si am facut-o! Si ce buna a fost, miam-miam!

Ingrediente:

  • 3 tortillas mari din porumb
  • 300 gr fasole neagra (am folosit de la Biona) (aplatizata pentru cei mici)
  • 150 gr jackfruit
  • 2 cepe medii
  • 100 gr porumb aplatizat pentru cei mici
  • 200 gr pasta de rosii + 3/4 lg extra
  • 250 gr emmental ras
  • 2 catei usturoi
  • 1 lgita oregano
  • 1 lgita chimen rasnit
  • 1 lgita boia dulce
  • cca 50 ml apa
  • 2 lg ulei de masline extravirgin

Cum am procedat:

  • am tocat ceapa si usturoiul si le-am adaugat in tigaie impreuna cu jackfruit-ul maruntit, apa si cele 2 lg de ulei de masline
  • am adaugat fasolea, pasta de rosii si condimentele si am gatit cateva minute ca sa se evapore bine apa
  • odata scazuta apa, am adaugat jumatate din cascaval si am omogenizat bine
  • am umplut fiecare tortilla cu umplutura de fasole si jackfruit, le-am rulat si le-am asezat intr-o tava
  • am uns clatitele cu pasta de rosii si am adaugat restul de cascaval deasupra
  • am copt clatitele mexicane in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, cca 10.15′, cat sa se topeasca cascavalul si sa devina usor auriu
  • am servit cu smantana si guacamole

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.