Miss Brânzică, Mr Lăptic

Caprese cu mozzarella proaspătă

iulie 25, 2021

Mozzarella e una dintre branzeturile mele preferate. Dar, in comert, cele mai multe contin acid citric, nu foarte prietenos cu sanatatea celor mici sau mari. Pe lista mea e incadrat la “de evitat”, acolo unde se poate. Mozzarella pe care eu o folosesc este marca Carrefour, mozzarella proaspata, fara acid citric, sunt sigura ca exista si in Romania.

Cum sa alegeti o branza mozzarella buna? Sa fie fara acid citric, sa poarte una dintre insemnele: STG (Specialitate Traditionala Garantata), DOP (Denumire Origine Protejata) sau IGP (Indicatie Geografica Protejata).
Acestea fiind spuse, mozzarella si salata caprese sunt ca doua surori gemene. Una fara cealalta…viata e mai pustie! 🤭

Ingrediente:

  • 5-6 bilute mozzarella proaspata
  • 10-12 rosii cherry
  • 2 frunze ce busuioc
  • 1 lg ulei de masline extravirgin
  • 1 lgita zeama de lamaie
  • cativa stropi de miere BIO certificata (1an+)
  • 1 lgita seminte de canepa decorticate

Cum am procedat:

  • am taiat rosiile feliute si mozzarella in doua si le-am asezat frumusel in farfurie, adaugand deasupra frunzele de busuioc
  • am pregatit un sos din ulei, zeama de lamaie, miere pe care l-am turnat deasupra salatei
  • am adaugat si semintele si…

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.