Mozzarella e una dintre branzeturile mele preferate. Dar, in comert, cele mai multe contin acid citric, nu foarte prietenos cu sanatatea celor mici sau mari. Pe lista mea e incadrat la “de evitat”, acolo unde se poate. Mozzarella pe care eu o folosesc este marca Carrefour, mozzarella proaspata, fara acid citric, sunt sigura ca exista si in Romania.
Cum sa alegeti o branza mozzarella buna? Sa fie fara acid citric, sa poarte una dintre insemnele: STG (Specialitate Traditionala Garantata), DOP (Denumire Origine Protejata) sau IGP (Indicatie Geografica Protejata).
Acestea fiind spuse, mozzarella si salata caprese sunt ca doua surori gemene. Una fara cealalta…viata e mai pustie! 🤭
Ingrediente:
- 5-6 bilute mozzarella proaspata
- 10-12 rosii cherry
- 2 frunze ce busuioc
- 1 lg ulei de masline extravirgin
- 1 lgita zeama de lamaie
- cativa stropi de miere BIO certificata (1an+)
- 1 lgita seminte de canepa decorticate
Cum am procedat:
- am taiat rosiile feliute si mozzarella in doua si le-am asezat frumusel in farfurie, adaugand deasupra frunzele de busuioc
- am pregatit un sos din ulei, zeama de lamaie, miere pe care l-am turnat deasupra salatei
- am adaugat si semintele si…
Pofta buna!
No Comments