Cea mai simpla banana bread pe care am pregatit-o…cu ochii impainenjeniti de somn, la ora 6 dimineata, cu o furculita si un castron, mi-a luat fix 5-7’ sa pregatesc aluatul. E ultimul pachetel pana in Septembrie. Iuhuuuuuuuuu!!!!!!
Ingrediente:
- 320 gr banana pasata cu furculita (cam 2 si jumatate, mari)
- 2 oua
- 135 gr Alsan topita (sau unt)
- 200 gr faina 550
- 1 lgita pudra vanile
- 1 lg seminte mac
- 2 lgite praf copt Bio
- 100 gr nuci romanesti
Cum am procedat:
- prima data, am preincalzit cuptorul la 180 grade, caldura sus-jos si am pregatit o tava tapetata cu o foaie de copt
- am pasat bananele cu o furculita, am adaugat ouale si margarina si omogenizat
- am adaugat faina, vanilia, semintele, praful de copt si amestecat cu o lingura, iar la final am incorporat nucile maruntite. NU folositi mixerul!
- am turnat compozitia in tava si am copt 30’ la 180 grade, dupa care, am acoperit tava cu o foaie de copt si am continuat sa coc inca 25’
- am feliat doooooooar dupa racire
- e perfecta pentru mic dejun sau pachetel, cu fructe, iaurt, etc
Pofta buna!
6 Comments
Bună Simona,
Oare faina alba o pot inlocui cu faina integrala spelta? Ce cantitate ?
Mulțumesc frumos!
Ramona, vezi ca exista variante de banana bread pe site, cu faina integrala. Încearcă-le pe alea, mergi la sigur!
Buna! Merge oare si cu faina 650?
Multumesc!
Buna, da, am vazut ca mamicile au folosit diverse tipuri de faina.
Am incercat si eu cu faina 650 si a iesit super!
Multumesc frumos pentru raspuns si pentru reteta! 😊
Iupiiii, ce ma bucur ca a iesit cum trebuie! Sa va fie de bine!