Patiserie

Pancakes la tavă

iulie 12, 2021

Si-a adus aminte cea mica de ”papcakes”, s-o fi saturat de vafe, ca tot am facut de cand cu aparatul de la Breville. Dar cum placerea mea e sa intorc clatitele in tigaie, i-am dat varianta pregatita in cuptor, fara batai de cap. Cu niste zmeurici zemoase si dulci-acrisoare, a mers clatita mea direct la inimioara ei si in burtica.

Ingrediente: (o tava mica de 15x15cm)

  • 120 gr faina grau spelt 630
  • 40 gr amidon tapioca
  • 2 lgite praf de copt BIO
  • 1 lgita vanilie pudra
  • 2 oua micute
  • 230 ml lapte cocos
  • 35 gr unt topit
  • 100 gr zmeura + 1 lg amidon tapioca
  • topping: 2 lg unt topit

Cum am procedat:

  • prima data am preincalzit cuptorul la 220 gr, caldura sus-jos si am pregatit o tava cu o foaie de copt
  • intr-un bol, am amestecat faina cu amidonul, praful de copt, vanilia
  • am adaugat laptele, ouale, untul topit si mierea si am omogenizat, dupa care am turnat aluatul in tava pregatita
  • am asezat deasupra zmeura data prin amidon si am introdus tava in cuptor timp de cca 15′; nu plecati de langa tava, clatita la tava se poate arde usor
  • dupa, am scos tava din cuptor, am uns-o cu untul topit si am reintrodus-o in cuptorul oprit pentru inca 2′
  • am servit cu fructe, putina smantana, si gem

Pofta buna!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Kovacs Melinda iulie 12, 2021 at 11:44 am

    Amidonul de tapioca se poate inlocui cu amidon din porumb si laptele de cocos cu lapte de origine animala?

    • Reply Sorina iulie 14, 2021 at 11:06 am

      Buna, da.

  • Reply Ana Minea iulie 13, 2021 at 4:51 am

    Arata super bine😋. Pot pune amidon normal, daca n am de tapioca?😊

    • Reply Sorina iulie 14, 2021 at 11:05 am

      Buna, da, dar sa fii atenta sa nu fie modificat.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.