Si-a adus aminte cea mica de ”papcakes”, s-o fi saturat de vafe, ca tot am facut de cand cu aparatul de la Breville. Dar cum placerea mea e sa intorc clatitele in tigaie, i-am dat varianta pregatita in cuptor, fara batai de cap. Cu niste zmeurici zemoase si dulci-acrisoare, a mers clatita mea direct la inimioara ei si in burtica.
Ingrediente: (o tava mica de 15x15cm)
- 120 gr faina grau spelt 630
- 40 gr amidon tapioca
- 2 lgite praf de copt BIO
- 1 lgita vanilie pudra
- 2 oua micute
- 230 ml lapte cocos
- 35 gr unt topit
- 100 gr zmeura + 1 lg amidon tapioca
- topping: 2 lg unt topit
Cum am procedat:
- prima data am preincalzit cuptorul la 220 gr, caldura sus-jos si am pregatit o tava cu o foaie de copt
- intr-un bol, am amestecat faina cu amidonul, praful de copt, vanilia
- am adaugat laptele, ouale, untul topit si mierea si am omogenizat, dupa care am turnat aluatul in tava pregatita
- am asezat deasupra zmeura data prin amidon si am introdus tava in cuptor timp de cca 15′; nu plecati de langa tava, clatita la tava se poate arde usor
- dupa, am scos tava din cuptor, am uns-o cu untul topit si am reintrodus-o in cuptorul oprit pentru inca 2′
- am servit cu fructe, putina smantana, si gem
Pofta buna!
6 Comments
Amidonul de tapioca se poate inlocui cu amidon din porumb si laptele de cocos cu lapte de origine animala?
Buna, da.
Arata super bine😋. Pot pune amidon normal, daca n am de tapioca?😊
Buna, da, dar sa fii atenta sa nu fie modificat.
Salut, care e rolul amidonului? Nu putem pune pur si simplu mai multa faina? Cam cata in plus ar veni? Multumesc!
Buna, amidonul ii da o textura matasoasa. Poti, dar se schimba putin textura.