Ne-am jucat ieri in bucatarie, eu si Mara, sa facem niste biscuitei croncaniciosi cu morcov. Ii aveam de vreo saptamana in plan, dar mi-a fost greu sa rad morcovul, am asteptat sa mergem la cumparaturi si sa cumpar o pungulita de morcovi gata rasi. Norocul meu ca a fost fix cantitatea necesara. 😄
Ingrediente:
- 165 gr morcov ras
- 120 gr apa
- 115 gr emmental ras (sau cheddar, gouda)
- 2 oua mari
- 120 gr faina din grau spelt integral
- 1 lg buna de seminte de canepa
Cum am procedat:
- am preincalzit cuptorul la 180 gr
- am amestecat apa si morcovul si am pus intr-un recipient pentru cuptorul cu microunde, pe high, 3’ (castron din sticla cu capac) / puteti gati si pe aragaz, cca 15’, dar am ales varianta scurta 🤭
- am scurs bine morcovul de apa (cu mana)
- am pus morcovul, branza, ouala si faina intr-un robot si am amestecat pana cand am obtinut un aluat modelabil
- am intins aluatul intre doua foi de copt infainate, o foaie subtire de 0.5 cm, si am taiat biscuiteii cu un cutter
- am transferat foaia cu biscuitii in tava si i-am copt timp de 20-25’, pana devin usor maronii pe margini, in fct de grosimea biscuitilor
Pofta buna!
No Comments