Pentru ca sotului ii era pofta de dulce, l-am rugat sa puna la hidratat niste nuci pana vin eu de la serviciu. Cand am ajuns de la munca, am pus toate ingredientele in chopper, am zdrangalit chopperul de i-au mers fulgii si am obtinut gustarea dorita. Rapid si usor cand ai asa o echipa. Drept premiu, am iesit sa mancam in oras. :p
Ingrediente:
- 180 gr nuci romanesti hidratate 2h
- 45 gr curmale Medjool fara samburi
- 45 gr smochine uscate
- 25 gr pudra de roscove
Topping:
- 4 lg unt de caju moale
- 3 lg ulei de cocos topit
- 1 lg pudra de zmeura
- 1 lgita pudra de vanilie
Cum am procedat:
- am pus nucile in chopper si le-am maruntit, apoi le-am dat deoparte
- am pus in chopper curmalele, smochinele, pudra de roscove si 120 gr nuci maruntite si am vajait chopperul pana cand am obtinut o compozitie bine ciopartita :p, omogena
- am adaugat si restul de nuci si am mai pulsat 1-2 ori, cat sa se incorporeze si aceste nuci
- am turnat compozitia intr-un vas dreptunghiular (aka o caserola 🙂 ), tapetat cu o folie, si am nivelat/apasat bine-bine compozitia in el, sa fie asemenea unui blat
- am trecut rapid la pregatirea toppingului; amestecat intr-un castron toate ingredientele si turnat deasupra blatului cu nuci
- am tinut la rece cam 1h (congelator) dupa care am feliat; se patreaza in frigider si se ofera cu masura celor mici, dar si celor mari…
Pofta buna!
No Comments