Dulcegării

Cuburi de ciocolată

iulie 8, 2021

Pentru ca sotului ii era pofta de dulce, l-am rugat sa puna la hidratat niste nuci pana vin eu de la serviciu. Cand am ajuns de la munca, am pus toate ingredientele in chopper, am zdrangalit chopperul de i-au mers fulgii si am obtinut gustarea dorita. Rapid si usor cand ai asa o echipa. Drept premiu, am iesit sa mancam in oras. :p

Ingrediente:

  • 180 gr nuci romanesti hidratate 2h
  • 45 gr curmale Medjool fara samburi
  • 45 gr smochine uscate
  • 25 gr pudra de roscove

Topping:

  • 4 lg unt de caju moale
  • 3 lg ulei de cocos topit
  • 1 lg pudra de zmeura
  • 1 lgita pudra de vanilie

Cum am procedat:

  • am pus nucile in chopper si le-am maruntit, apoi le-am dat deoparte
  • am pus in chopper curmalele, smochinele, pudra de roscove si 120 gr nuci maruntite si am vajait chopperul pana cand am obtinut o compozitie bine ciopartita :p, omogena
  • am adaugat si restul de nuci si am mai pulsat 1-2 ori, cat sa se incorporeze si aceste nuci
  • am turnat compozitia intr-un vas dreptunghiular (aka o caserola 🙂 ), tapetat cu o folie, si am nivelat/apasat bine-bine compozitia in el, sa fie asemenea unui blat
  • am trecut rapid la pregatirea toppingului; amestecat intr-un castron toate ingredientele si turnat deasupra blatului cu nuci
  • am tinut la rece cam 1h (congelator) dupa care am feliat; se patreaza in frigider si se ofera cu masura celor mici, dar si celor mari…

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.