Cei de la Bucătărie în culori au făcut un super tort, care, nu doar că arată minunat, dar e și gustos și baby-prietenos. Mai multe rețete de la ei găsiți aici și aici.
„Blat
- 70 gr unt topit
- 130 gr biscuiti maruntiti
Crema de mango
- 150 gr mascarpone
- 150 gr smantana lichida (laptaria cu caimac)
- 2-3 lg de pireu de mango
- 1-2lg de miere (1 an + )
Budinca de carob
- 150 ml smantana lichida (laptaria cu caimac)
- 100 gr mascarpone
- 1 lg unt
- 1 lgt pudra de vanilie
- 1 lg de sirop de curmale
- 3 lg de carob
- Trei sfert de lingurita de agar agar
Proces tehnologic:
- Am amestecat untul topit cu biscuitii si am format blatul in tava.
- Pentru crema de mango am mixat smantana cu mascarponele si cand s-a intarit am adaugat pireul de mango si mierea dupa care am turnat peste blatul de biscuiti si am bagat la frigider, apoi m-am apucat de budinca.
- Pentru budinca “ciocolatoasa” am amestecat toate ingredientele si le-am lasat la foc mediu amestecand cam 3 minute. Dupa ce s-a racit si a devenit mai groasa am turnat peste crema de mango si am bagat iar la frigider.
- Eu l-am tinut la frigider peste noapte inainte sa servim.
- L-am decorat cu fructe de padure si fulgi de migdale.”
1 Comment
Buna, mango se pune cu sau fara coaja? Mersi