Legume și leguminoase

Mâncărică de dovlecel cu smântână și mărar

iunie 3, 2021

5-6 ingrediente si vreo 15 minute ca sa pregatiti o masa delicioasa. Am invatat in viata asta ca putine ingrediente inseamna gust bun. Iar daca e si rapid sau usor, succcesul mesei e garantat. Copila a fost multumita, iar ce a ramas merge si in pachetelul de munca al mamei. Impusti doi iepuri dintr-o lovitura. 🥰

Ingrediente: (3 portii)

  • 4 dovlecei
  • 1 ceapa alba
  • 4 catei usturoi
  • 1 lg smantana (se poate inlocui cu o smantana vegana in caz de aplv)
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • un buchet de marar

Cum am procedat:

  • am inabusit in apa si uleiul de masline ceapa si usturoiul tocate pana cand s-au inmuiat
  • am adaugat dovleceii cuburi si am continuat sa gatesc pana cand si acestia s-au inmuiat si gatit
  • a venit si randul lingurii de smantana pe care am imprietenit-o cu dovleceii si am gatit, la foc mic, inca vre 2-3’, cat sa se topeasca smantana
  • la final, am adaugat mararul proaspat tocat si am servit cu salata
  • merge perfect si rece

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.