Aveti vreo 30’ de pierdut? Bine, nu-s pierdute inutil, ci pentru niste biscuitei deliciosi, vegani, cu tahini. Reteta am descoperit-o pe un site vegan din Australia, mi-a atras atentia tahini pe care eu nu prea il agreez, dar aveam un borcanel cu care nu stiam ce sa fac. Si bine am facut. Reconfigurez traseul legat de tahini. Deliciosi!
Ingrediente:
- 100 gr tahini
- 100 gr faina de grau spelt
- 60 gr miere (1an+)
- 30 gr sirop de curmale
- 1 lgita praf de copt
- 3-4 picaturi ulei de portocala (puteti inlocui cu vanilie pudra sau ulei de lamaie)
- 5 lg de susan amestecat (alb si negru)
Cum am procedat:
- in vasul unui robot, am pus toate ingredientele (exceptie semintele de susan) si am omogenizat – fix 1-2’ a durat
- am impartit aluatul in 16 bilute cat de cat egale pe care le-am imbracat in seminte de susan
- cu fundul unui pahar, am aplatizat bilutele si le-am asezat pe un platou pe care l-am bagat la frigider timp de 15’
- dupa, am copt biscuitii timp de 10’ in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, timp de 10’
- biscuitii sunt moi cand ies din cuptor, i-am lasat 10’ in tava sa se raceasca, apoi i-am scos
Pofta buna!
2 Comments
Buna,
Oare as putea sa ii pregatesc seara si sa ii las la frigider si dimineata doar sa ii coc?
Multumesc🤗💕
Buna, da.