Carne, pește sau fructe de mare Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Pilaf de mei cu pui

februarie 5, 2021

Meiul contine fier, magneziu, potasiu, siliciu, vitamine din complexul B, vitamina E, proteine, enzime digestive si are rolul de a imbunatati digestia. Nu contine gluten, fiind potrivit si persoanelor care au intoleranta la aceasta substanta.
Chinezii au numit meiul „regele cerealelor”, datorită multitudinii de nutrienti.
Pe langa toate acestea, meiul, de fapt o pseudocereala, este absolut delicios, cu el puteti inlocui cu succes orezul in orice preparat.
Nu uitati, fiind pseudocereala, meiul se hidrateaza in apa cu lamaie, minim 2h, eu prefer sa il las peste noapte, pentru a indeparta acidul fitic care impiedica absorbtia corespunzatoare a nutrientilor. Ar fi pacat sa nu beneficiati de ei, deci puneti la hidratat niste mei, pilaful e delicios. 😃

Ingrediente (4 portii):

  • 1 tija praz (partea alba)
  • 2 catei usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 lg ulei de rapita presat la rece
  • 1 lgita legume deshidratate (am folosit de la Solaris)
  • 2 pulpe fara os + o bucatica de piept
  • 1 pahar de 200 ml cu mei hidratat peste noapte
  • 2.5 pahare apa sau supa de pui
  • 1 lg pasta de rosii fara sare
  • patrunjel verde pentru servit

Cum am procedat:

  • am tocat prazul, usturoiul si morcovul si le-am inabusit in ulei si putina supa (apa)
  • separat, am oparit carnea pentru a-i scoate sangele
  • dupa ce s-au inmuiat legumele, am adaugat legumele deshidratate, pulpele oparite, meiul si supa (apa) si am gatit cam 30′, la foc mic, cu capac, amestecand din cand in cand
  • dupa ce puiul si meiul sunt gatite, lichidul e aproape in totalitate absorbit, am adaugat pasta de rosii si cateva linguri de apa si am mai gatit inca 10′, la foc mic
  • am servit cu patrunjel proaspat tocat

Pentru cina, puteti servi pilaful fara carnita.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.