Patiserie

Rozalinda Focaccina

mai 16, 2021

Asa te trezesti dimineata cu un chef…mai ales cand nu dormi din cauza febrei copilului. Dar in fine, simteam nevoia de ceva consistent, pufos, cald, miros de paine coapta. Focaccia a fost!

Ingrediente:

  • 400 gr faina tip 550
  • 200 gr gris din grau dur
  • 300 + 50 gr apa
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 3 lg piure de sfecla coapta
  • 20 gr ulei de masline extravirgin pentru uns vasul de dospire
  • topping: 40 gr ulei de masline, rosii, ceapa, masline, patrunjel proaspat, ierburi (oregano, cimbru), etc

Cum am procedat:

  • am pus 50 ml de apa calduta impreuna cu drojdia si o lgita de faina si am lasat 10-15’ sa se activeze drojdia
  • am adaugat restul de ingrediente si am framantat cca 5-7’, cu un robot
  • am lasat aluatul la dospit sa isi dubleze volumul, in loc caldut
  • dupa, am intins aluatul in tava, pe o foaie de copt si l-am “intepat” cu degetele pe toata suprafata, dupa care l-am uns cu cele 40 gr ulei de masline
  • am adaugat ierburile si restul toppingului dupa plac
  • am copt primele 10’ in cuptorul preincalzit la 220 gr si alte 25’ la 200 gr, caldura jos
  • noi am servit cu pesto de busuioc, pesto de leurda, pesto de rosii uscate, pasta de masline, rosii, branzica

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.