Asa te trezesti dimineata cu un chef…mai ales cand nu dormi din cauza febrei copilului. Dar in fine, simteam nevoia de ceva consistent, pufos, cald, miros de paine coapta. Focaccia a fost!
Ingrediente:
- 400 gr faina tip 550
- 200 gr gris din grau dur
- 300 + 50 gr apa
- 15 gr drojdie proaspata
- 3 lg piure de sfecla coapta
- 20 gr ulei de masline extravirgin pentru uns vasul de dospire
- topping: 40 gr ulei de masline, rosii, ceapa, masline, patrunjel proaspat, ierburi (oregano, cimbru), etc
Cum am procedat:
- am pus 50 ml de apa calduta impreuna cu drojdia si o lgita de faina si am lasat 10-15’ sa se activeze drojdia
- am adaugat restul de ingrediente si am framantat cca 5-7’, cu un robot
- am lasat aluatul la dospit sa isi dubleze volumul, in loc caldut
- dupa, am intins aluatul in tava, pe o foaie de copt si l-am “intepat” cu degetele pe toata suprafata, dupa care l-am uns cu cele 40 gr ulei de masline
- am adaugat ierburile si restul toppingului dupa plac
- am copt primele 10’ in cuptorul preincalzit la 220 gr si alte 25’ la 200 gr, caldura jos
- noi am servit cu pesto de busuioc, pesto de leurda, pesto de rosii uscate, pasta de masline, rosii, branzica
Pofta buna!
No Comments