Cereale, pseudocereale și derivate Kidscuiți

Crackers cu sfeclă roșie și semințe

mai 8, 2021

De ceva vreme visez la niste crackers “handsome”, rosii ca focul, cu gust usor dulceag, nutritivi si plini de seminte! Niste crackersi pentru a căror calitate sa pot garanta, fără dubii! N-au întârziat sa apăra!😁Cu putina voința si olecuta sfecla roșie!

Ingrediente:

  • 120 gr faina de ovaz. Dacă aveti copilași cu intoleranta la gluten – fulgi de ovaz fără gluten Republica BIO, râșniti pana la o granulație foarte fina
  • 70 gr sfecla rosie fiarta, făcută piure
  • 50 ml apa
  • 2 lg ulei de masline presat la rece
  • 2 lingurite seminte in, ~ 10 gr
  • 2 lingurite susan alb, ~5 gr
  • 2 lingurite susan negru, ~ 5 gr
  • optional: un praf sare (2+)
  • optional: 1/2 lingurita miere certificata (1+) Solaris

Cum am procedat:

  • am pus semințele de in, râșnite, la hidratat in 50 ml apa, pentru aproximativ 20’. Apoi, am adăugat restul ingredientelor, rezultatul fiind o bila din aluat nelipicios. Am întins aluatul între doua foi de copt, acest lucru asigurându-mi un strat subțire de aluat, respectiv niste crackers perfecti, crocanți după coacere. Am copt crackersi in cuptorul preincalzit la 180*, aproximativ 12’.
  • ii servim cu diverse tartinabile sau ca atare. De asemenea, ii puteți personaliza după bunul plac, cu semințele preferate.

Sa avem copilași sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.