Toamna! Castane! Si un fan terciuri! Rezultatul? Un terci castanos!🙈 Extrem de iubit de catre piciul meu😊
Ingrediente:
- 3-4 lg fulgi de ovaz
- 200 ml lapte animal sau vegetal (eu am folosit lapte de cocos)
- 5-6 castane
- branza animala/vegetala/smantana vegetala (am folosit smantana de caju Nuts for Nuts)
- scortisoara
Cum am procedat:
- castanele le-am avut coapte, din seara precedenta. Asa ca, dimineata am pus la fiert 5-6 bucati in 200 ml lapte, timp de ~5’. In cazul in care scade laptele, puteti sa mai completati.
- am mixat castanele impreuna cu laptele in care au fiert, rezultatul fiind o compozitie cremoasa.
- laptele castanos obtinut l-am pus din nou pe aragaz impreuna cu 3-4 lg de fulgi de ovaz. In ~4’, fulgii au fost preparati termic
- terciul castanos l-am servit cu smantana de caju si scortisoara
Sa aveti copilasi sanatosi!❤️
5 Comments
Buna Simona,
Imi poti spune de unde cumperi laptele de cocos si alte produse vegetale de genul?
Micuta mea (11l) are aplv si pana acum nu am incercat sa ii gatesc cu inlocuitori vegetali.
Insa vreau sa incerc diverse retete si ma bucur ca am gasit site-ul tau.
Mutumesc!
Salut, Angela!🤗
Lactatele vegetale sunt o mare salvare atunci cand avem un pitic cu aplv. Din experienta vorbesc.
In primul rand, le poti pregati in casa. Se prepara fff usor. Ai pe site reteta pt laptele de migdale si cel de ovaz. Urmeaza laptele de cocos si cel de caju. Delicioase preparate, promit!
In comert, variante ok, fara aditivi gasesti la Isola Bio si The Brigde (variantele de ovaz – f ok si curate). Le gasesti inclusiv in Carrefour. Si in naturiste.
In loc de unt, poti apela cu incredere la uleiul de cocos presat la rece, untul de cocos iar atunci cand e nevoie margarina Vegetala bio Aslan (ocazional). Tot in naturiste le gasesti.
Branzici vegetale poti face tu. Ai doua variante aici.
Pe site, apasa eticheta #aplv si vei gasi f multe preparate.
Pofta mare!❤️
Buna seara! Imi puteti spune, va rog, la ce temperatura si cat timp ati copt castanele la cuptor? Multumesc frumos!
30’-40’- la 180*, cu o tava de apa dedesubt. Asta dupa ce in prealabil le tin in apa calduta 30’. Musai crestate inainte de a fi introduse la cuptor.
O alta varianta este fierberea. Nu risti cu ea:)
Multumesc frumos!