Astăzi, minunatele mele Sorina și Flavia au făcut echipă și au scos această rețetă de hummus cu sfeclă, de o culoare impresionantă. Pe Sorina o găsiți aici zilnic cu rețete, iar pe Flavia o găsiți frecvent ca și invitat la noi în căsuță. Alte rețete de la Flavia găsiți aici.
„-125gr sfecla rosie (coapta sau fiarta)
-300gr naut (cantitatea e cantarita fiarta, am folosit borcan BIO)
-1 lg mare de tahini (sau dupa gust)
-1 catel mic de usturoi
-Zeama de la jumatate de lamaie
-2 lg de ulei de masline presat la rece, extravirgin
-1 lingurita de seminte de susan (alb/negru) hidratate si rasnite mare
-Putin patrunjel proaspat tocat
Se pun in robotul de bucatarie: sfecla, nautul, tahini, usturoiul, jumatate din zeama de lamaie si 1 lg de ulei de masline. Se blenduie amestecul pana devine o pasta (ajunge la consistenta dorita). Servim hummusul pe felii de paine, zeama de lamaie, seminte si patrunjel proaspat tocat.”
No Comments