Desi nu face “mu” si nu iese la pascut, caju-ul e perfect pentru a deveni o branzica delicioasa, mai ales pentru copilasii cu alergie / intoleranta la laptele animal. Cu o felie de painica, cateva rosioare, mic dejunul e asigurat si plin de nutrienti.
Ingrediente:
- 200gr caju hidratat peste noapte
- 1 catel de usturoi
- sucul unei lamai
- 2 lg de ulei de masline presat la rece
- 2 lg de fulgi de drojdie inactiva
- 50 ml apa plata sau apa de la canal fiarta si racita
- 2 lg-ite agar-agar (etapa optionala) pentru a transforma in “telemea”
- marar
Cum am procedat:
- am hidratatat nucile caju min 6h (eu am pus peste noapte) in apa cat sa le acopere
- am pus ingredientele intr-un blender si am vajait (exceptie agarul) (se mai poate adauga cate 1-2 lg de apa in fct de necesitate)
- intr-o tigaie, am pus 30-50 ml de apa si agarul si am amestecat pe foc pana cand agarul s-a topit, apoi am turnat compozitia peste mixul de caju si am mai pulsat inca 10-20 secunde ca sa se omogenizeze totul; fara agar, obtineti o branzica tartinabila miam-miam
- am pus branza intr-un vas acoperit, uns cu putin ulei se masline, si am lasat peste noapte
Pofta buna!
No Comments