Aud zgomot…hei, hei…cine ma striga??? Erau doi dovlecei uitati in frigider, infrigurati si speriati…Hopa, mititeii, zic, cum am uitat eu de voi! Rectific acum, dragii mamii! Va fac chiftelute caci stiu ca asta va doreati! 😛
La mine, chiftelutele sunt precum painea…cel mai usor, mai bun mod de a recicla, transforma alimente care nu se mai consuma. Bine, nu e cazul acum, dar in general, zic :))
Ingrediente:
- 2 dovlecei rasi
- 1 graunte de usturoi ras
- 1 lg ulei de masline
- 1 lgita praf de copt BIO
- 2 lg marar tocat
- 2 oua
- 10 masline kalamata taiate marunt (desarate)
- 2 lg seminte de canepa
- 200 gr branza feta maruntita (desarata)
- 70 gr pesmet + extra pentru topping
Cum am procedat:
- am amestecat ingredientele si, cu mainile usor umezite, am format chiftelutele pe care le-am trecut prin pesmet
- am asezat chiftelutele in tava de copt si le-am copt 30’ in cuptorul preincalzit la 180 grade
- le-am servit cu guacamole
Pentru piticii cu intoleranta la gluten se foloseste un pesmet fara gluten. Pofta buna!
No Comments