Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Hummus măzăros

aprilie 24, 2021

Pentru ca vineri seara am chef egal cu 0, oboseala acumulata din timpul saptamanii isi spune cuvantul, aleg cine usoare si rapide. Cu un copilas mai marisor, am ales varianta borcanelor BIO de naut (naut, apa, putina sare, fara alti aditivi), dar celor mai mici prichidei, sub 1 an, alegeti sa le fierbeti nautul voi, dupa ce in prealabil l-ati hidratat in apa, peste noapte.

Ingrediente:

  • 2 borcane naut bio
  • 200 gr mazare congelata
  • 1 lg unt de caju
  • 2 catei usturoi
  • 4 lg ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie mare

Cum am procedat:

  • prima data, gatiti mazarea cateva minute, o puteti fierbe in oala pe foc sau la abur
  • dupa, in bolul unui chopper, puneti toate ingredientele si vjjjj-vjjjjj pana cand obtineti textura dorita
  • am servit cu paine prajita, rosii cherry colorate

Pentru a pregati in thermomix:

  • puneti mazarea in bol, setati 1’, 100 grade, viteza 1
  • adaugati restul de ingrediente, setati 1’, viteza progresiva 5-10
  • cu spatula, curatati peretii bolului si setati inca o data 1’, viteza progresiva 5-10

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.