Varza si rata fac casa buna dintotdeauna. Sau, ma rog, de cand mergeam eu in vacante la bunici, iar acestia pregateau rata cu varza. Asta era vorba lor: rata fara varza, cine-a mai vazut?!
Si, ca sa nu uit vorba asta a lor, ne-am pregatit noua o varza dulce la cuptor cu piept de rata, scazuta si moale, carne frageda care se topeste in gura.
Ingrediente (toata familia):
- 1 varza medie
- 1 ceapa mica
- 1 morcov
- 1 catel usturoi
- 2 lg ulei de masline extravirgin
- 1 foaie de dafin
- 2 lg cimbru uscat
- 3-4 lg pasta de rosii fara sare
- 1 piept de rata
Cum am procedat:
- ceapa, usturoiul si morcovul le-am maruntit in chopper, iar varza am tocat-o maruntel
- am dat pieptul de rata intr-un clocot ca sa scot sangele
- am pus intr-un vas de cuptor cu capac varza amestecata impreuna cu legumele, am adaugat uleiul, frunza de dafin si cimbrul, iar deasupra am asezat pieptul de rata
- am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 60′, caldura sus-jos, cu capac
- am adaugat pasta de rosii si am amestecat usor ca sa cuprinda sosul de rosii toata varza si am copt inca 15-20′, fara capac
- am servit cu mamaliguta si marar tocat
Pofta buna!
No Comments