Carne, pește sau fructe de mare Legume și leguminoase

Rață pe varză

aprilie 22, 2021

Varza si rata fac casa buna dintotdeauna. Sau, ma rog, de cand mergeam eu in vacante la bunici, iar acestia pregateau rata cu varza. Asta era vorba lor: rata fara varza, cine-a mai vazut?!

Si, ca sa nu uit vorba asta a lor, ne-am pregatit noua o varza dulce la cuptor cu piept de rata, scazuta si moale, carne frageda care se topeste in gura.

Ingrediente (toata familia):

  • 1 varza medie
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • 1 catel usturoi
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • 1 foaie de dafin
  • 2 lg cimbru uscat
  • 3-4 lg pasta de rosii fara sare
  • 1 piept de rata

Cum am procedat:

  • ceapa, usturoiul si morcovul le-am maruntit in chopper, iar varza am tocat-o maruntel
  • am dat pieptul de rata intr-un clocot ca sa scot sangele
  • am pus intr-un vas de cuptor cu capac varza amestecata impreuna cu legumele, am adaugat uleiul, frunza de dafin si cimbrul, iar deasupra am asezat pieptul de rata
  • am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 60′, caldura sus-jos, cu capac
  • am adaugat pasta de rosii si am amestecat usor ca sa cuprinda sosul de rosii toata varza si am copt inca 15-20′, fara capac
  • am servit cu mamaliguta si marar tocat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.