Biscuiții 100 deja îi cunoaște toată lumea, mai puțin piticii care au alergie la proteina laptelui de vacă sau intoleranță la gluten. Ei bine, uite că avem soluția și pentru ei: o variantă vegană de biscuiți 100, fără gluten, iar rețeta este de la Two hungry little brothers. Mai multe rețete de la ei găsiți aici și aici.
„Cred ca una din cele mai faimoase retete de biscuiti este cea pentru biscuitii 100. Din pacate exista foarte multi copilasi care nu se pot bucura de ei, avand alergie la proteina din lapte si/sau gluten.
Venim in ajutorul vostru cu biscuitii 100 fara lactate dar si fara gluten.
Ingrediente:
– 120g faina de mei (se poate folosi si faina de grau tip 650 daca nu exista probleme cu glutenul)
– 100g unt Rawckers rece dat pe razatoare
– 100g Marmotta ricotta de la Rawckers
Cum procedam:
-Framantati un aluat din ingredientele de mai sus pana se omogenizeaza, infoliati si lasati la rece macar 30 min.
-Intindeti aluatul si decupati biscuitii (eu i-am intins mai subtire).
-Ii coaceti la 180 grade, pe hartie de copt, pana se rumenesc frumos.
Textura: usor sfaramicios dar fragezi.”
No Comments