Sunt primele briose pregatite Marei in diversificarea ei. Mi se pare ca a fost acum muuuult timp, iar azi, cand abia ma mai lasa sa o imbratisez, imi dau seama cat era de frumos atunci cand imi umplea bratele mereu…si cat ma plangeam asteptand sa creasca…
Cautand amintiri in diminetile in care somnul nu imi e prea bun prieten, le-am regasit. Mi-am amintit ce mult succes au avut atunci printre mamici, iar acum, cand le-am refacut, mi-am amintit si cat de gustoase si pufoase sunt.
Ingrediente:
- 1 ou mediu
- 2 lg rase faina 550
- 1 lg plina pudra de roscove
- 30 gr unt moale, la temperatura camerei
- 2 lg branza proaspata (acum am folosit ricotta)
- 1/2 lgita praf de copt BIO
- 1/3 lgita coaja de portocala bio
- 1 lgita sirop de curmale (optional; sau miere bio certificata 1an+)
- fructe la alegere (zmeura/afine, etc)
Cum am procedat:
- intr-un bol, am amestecat oul impreuna cu branzica, untul si siropul de curmale
- am adaugat faina, pudra de roscove, praful de copt si coaja de portocala si am omogenizat; aluatul e cremoa, ca o smantana, crema fina
- am asezat aluatul in forme de briose si am asezat in fiecare care o zmeurica data prin putina faina
- am copt briosele in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos, timp de 30’
- am servit cu iaurt si fructe
Compozitia este pentru 2 briose mari, 3 medii sau 8 mici.
Pofta buna! ❤️
No Comments