Dulcegării

Brioșe cu amintiri

aprilie 14, 2021

Sunt primele briose pregatite Marei in diversificarea ei. Mi se pare ca a fost acum muuuult timp, iar azi, cand abia ma mai lasa sa o imbratisez, imi dau seama cat era de frumos atunci cand imi umplea bratele mereu…si cat ma plangeam asteptand sa creasca…
Cautand amintiri in diminetile in care somnul nu imi e prea bun prieten, le-am regasit. Mi-am amintit ce mult succes au avut atunci printre mamici, iar acum, cand le-am refacut, mi-am amintit si cat de gustoase si pufoase sunt.

Ingrediente:

  • 1 ou mediu
  • 2 lg rase faina 550
  • 1 lg plina pudra de roscove
  • 30 gr unt moale, la temperatura camerei
  • 2 lg branza proaspata (acum am folosit ricotta)
  • 1/2 lgita praf de copt BIO
  • 1/3 lgita coaja de portocala bio
  • 1 lgita sirop de curmale (optional; sau miere bio certificata 1an+)
  • fructe la alegere (zmeura/afine, etc)

Cum am procedat:

  • intr-un bol, am amestecat oul impreuna cu branzica, untul si siropul de curmale
  • am adaugat faina, pudra de roscove, praful de copt si coaja de portocala si am omogenizat; aluatul e cremoa, ca o smantana, crema fina
  • am asezat aluatul in forme de briose si am asezat in fiecare care o zmeurica data prin putina faina
  • am copt briosele in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos, timp de 30’
  • am servit cu iaurt si fructe

Compozitia este pentru 2 briose mari, 3 medii sau 8 mici.

Pofta buna! ❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.