E o reteta pe care o stiu de multa vreme, cred ca de cand am inceput diversificarea cu fiica’mea, primul preparat fistichiu pregatit de mine. 🙂 E in aparenta un gris cu lapte si nimic mai mult, dar e cremos, numai bun de oferit micutilor dragoni la mic dejun sau chiar la cina.
Ingrediente (2 adulti + 1 copil)
- 3 lg faina de tapioca (sau gris din grau dur)
- 300 ml lapte cocos (sau alt lapte)
- 1 lg sanatoasa pudra de roscove
- 1 lg la fel de sanatoasa cu unt de caju (orice alt unt de oleaginoase merge perfect)
- optional : 1 lg sirop de curmale
Cum am procedat:
- am pus laptele la fiert, apoi am adaugat faina (grisul) in ploaie si am amestecat continuu aprox. 20’, la foc mediu
- dupa ce am stins focul, am adaugat pudra de roscove, siropul de curmale, untul de caju si am omogenizat bine
- am asezat sarlota in recipiente (am folosit forme de briose), iar dupa racire, am introdus putin si la frigider pentru a se intari
- noi am servit cu nuci tocate si capsuni
Se poate oferi inainte de 1 an, in functie de ingredientele introduse in alimentatia copilului.
Pofta buna!
No Comments