Se face rapid, e fara lactate si fara gluten, dar eeeeeee, delicioasa.
E negresa subtire pe romaneste, in engleza ar suna mai bine…😀 brownie sheet.
E cu faina de migdale, nuci pecan, aroma de cocos.
Asta vom servim la mic dejun cu lapte si capsuni. Doar sa se trezeasca lumea mea 😎
E a doua oara cand pregatesc reteta, dupa ce am descoperit-o pe un blog de retete keto, bine cu modificarile de rigoare, eu si respectatul unei retete cap-coada…neeeee! In plus, am adaptat-o pentru copilasi, nu toate ingredientele keto sunt baby-friendly.
Ingrediente:
- 1/2 pahar faina de migdale
- 2 albusuri de la 2 oua mari
- 1/2 lgita praf de copt BIO
- 3 lg pudra de roscove
- 1/4 pahar ulei de cocos presat la rece (lichid)
- 1 lg lapte de cocos
- 1 lgita pudra de vanilie
- 1 mana nuci pecan maruntite
- 2 lg sirop de curmale
Cum am procedat:
- intr-un castron, am amestecat toate ingredientele
- am asezat compozitia intr-o forma (15x15cm) tapetata cu o foaie de copt
- am copt timp de 20’ in cuptorul preincalzit la 160 gr, caldura sus-jos
- am scos din cuptor si am lasat negresa sa se raceasca, apoi am taiat-o cuburi
- am reintrodus negresa in cuptorul preincalzit la 160 gr, caldura sus-jos, pentru alte 10’
- am servit dupa racire cu fructe si lapte caldut
Pofta buna!
No Comments