M-am obisnuit sa cantaresc toate ingredientele din preparatele pe care le incerc. Si bine fac!😀 Pentru ca, altfel mi-ar parea rau sa iasa si sa nu stiu cantitatile folosite. Cum nici ca mi s-a mai intamplat, de altfel!😅 Si uite asa, pot impartasi cu voi inclusiv reteta de mai jos!
Ingrediente:
- 300 gr faina 650
- 200 ml apa călduță
- 30 ml ulei măsline presat la rece Solaris
- 15 gr drojdie proaspata
Umplutura: 300 gr ciuperci, un ardei roșu, cepsoara, patrunjel verde, o lg ulei de masline si o lingura crema de brawnza cu verdeturi Rawckers (sau o lg smantana, in cazul in care nu aveti alergie la proteine din laptele de vaca si doriti sa mergeti pe lactate)
Cum am procedat:
- am inceput cu aluatul. Am activat drojdia, 15 minute, in 5-6 lg de apa calduta (luate din cantitatea totala de 200 ml apa). Puteți adauga si o lingurița de miere certificata (1+). Apoi, in vasul robotului planetar, am pus faina si am adaugat drojdia, restul cantitatii de apa si uleiul. Am framantat aproximativ 5’. Apoi am lasat aluatul la dospit, 30-40’, pana isi dubleaza volumul
- cat timp a dospit aluatul, am pregatit umplutura: am inabusit ciupercutele si ardeiul taiat cubulete intr-o lg ulei si 2 lg apa (oricum ele vor mai lasa apa in timpul prepararii termice, deci sigur nu se ajunge la prajire). In aproximativ 6-7’, acestea vor fi gata preparate. Am stins aragazul si am adaugat cepsoara, patrunjelul si crema de brawnza.
- odata dospit aluatul, l-am intins cu un sucitor intr-un strat de 2 mm, grosime, apoi am decupat cercuri cu diametrul de ~ 15-20 cm. Jumatate din cercuri le-am mai decupat inca o data, in centru, astfel incat suprapunandu-le peste cercurile pline deja umplute cu ciuperci, sa arate assemenea unor cratere de vulcan. Odata montate cuiburile, le-am uns cu un amestec format din o lingura ulei, o lingurița turmeric si 2 lg lapte vegetal. Apoi le-am copt in cuptorul preincalzit la 180*/30’.
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments