In stilul ei, Melisa ne aduce o reteta cu minunata hrisca, de multi ocolita, poate pentru ca nu e la fel de cunoscuta ca celelalte surori ale ei din familia de cereale. Dar sfatul ei e sa nu o ocoliti, iar propunerea ei este una delicioasa. Poftiti la masa!
Ingrediente:
- 60g hrisca (se hidratează minim 2 ore)
- 1 lg pudra de ceapa
- 3 lg pasta de ardei (sau ardei proaspăt, tăiat cubulețe)
- 1 cana urzici – oparite
- 1 morcov – gătit la abur (rămas de la cina de ieri sau un morcov proaspăt, tăiat felii subțiri)
- 1 pumn de nuci (hidratate peste noapte sau minim 2 ore)
- 2 catei de usturoi – zdrobiți cu presa
Cum am procedat:
- am pus hrisca la fiert cu o cana de apa fierbinte, pudra de ceapa, pasta de ardei (sau ardeiul) și morcovul (dacă se folosește proaspăt) pentru aprox 10min (sau pana aproape scade tot lichidul) – gătit cu capac
- am adăugat urzicile și morcovul și am continuat gătirea ~5min
- am oprit focul și am adăugat nucile (tocate la cuțit) și usturoiul
- am servit cu fulgi de drojdie inactiva, turmeric și roșii
Pofta buna!
No Comments