Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Hriscă cu urzici și nuci

aprilie 6, 2021

In stilul ei, Melisa ne aduce o reteta cu minunata hrisca, de multi ocolita, poate pentru ca nu e la fel de cunoscuta ca celelalte surori ale ei din familia de cereale. Dar sfatul ei e sa nu o ocoliti, iar propunerea ei este una delicioasa. Poftiti la masa!

Ingrediente:

  • 60g hrisca (se hidratează minim 2 ore)
  • 1 lg pudra de ceapa
  • 3 lg pasta de ardei (sau ardei proaspăt, tăiat cubulețe)
  • 1 cana urzici – oparite
  • 1 morcov – gătit la abur (rămas de la cina de ieri sau un morcov proaspăt, tăiat felii subțiri)
  • 1 pumn de nuci (hidratate peste noapte sau minim 2 ore)
  • 2 catei de usturoi – zdrobiți cu presa

Cum am procedat:

  • am pus hrisca la fiert cu o cana de apa fierbinte, pudra de ceapa, pasta de ardei (sau ardeiul) și morcovul (dacă se folosește proaspăt) pentru aprox 10min (sau pana aproape scade tot lichidul) – gătit cu capac
  • am adăugat urzicile și morcovul și am continuat gătirea ~5min
  • am oprit focul și am adăugat nucile (tocate la cuțit) și usturoiul
  • am servit cu fulgi de drojdie inactiva, turmeric și roșii

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.