Carne, pește sau fructe de mare Supe și ciorbe

Ciorbă țărănească de pui

martie 28, 2021

Da, bine bine, știu, îmi plac ciorbele și le fac în fel și chip. Varianta de azi este a unei ciorbe țărănești, cu pui de casă.

Ingrediente: 

  • o bucată de carne, cu os – eu am avut 1/2 piept și o aripă
  • un pumn de fasole verde
  • un morcov
  • o ceapă albă mică
  • o felie de țelină
  • 1/4 rădăcină de pătrunjel
  • 1 cartof alb mare (sau 2 mici)
  • o felie ardei (eu am folosit ardei gras roșu)
  • 200 ml suc de roșii
  • 1 frunză mare de țelină
  • 1 lingură ulei (eu am folosit de rapiță)
  • pătrunjel verde
  • opțional: sare, suc de lămâie sau oțet de mere (pentru piticii mai mari; mie nu mi se par necesare, deci nu am adăugat)

Cum am procedat:

  • am pus carnea la fiert – fiind de casă, timpul de gătire e destul de lung, deci a fiert singură, pe os, pentru aproximativ 2 ore, la foc mic
  • când carnea era parțial fiartă, am adăugat morcovul tăiat cubulețe, țelina tăiată cubulețe, sucul de roșii, ceapa tăiată solzișori și rădăcina de pătrunjel întreagă – am mai completat cu puțină apă
  • după 20 de minute de fierbere am adăugat fasolea verde (eu am avut congelată), cartoful tăiat cubulețe, ardeiul tăiat fin fin și frunza de țelină – am continuat fierberea până când toate legumele erau fierte
  • după stingerea focului, am scos pătrunjelul și frunza de țelină; am adăugat uleiul
  • înainte de consum, am presărat (direct în bol) pătrunjel verde proaspăt tocat

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.