A durat ceva până a hotărât să vină și la noi, dar uite că totuși primăvara e instalată și avem multe frunze verzi la dispoziție. Și dacă tot e sezon, nu uitați să puneți și în congelator niște produse, doar o ciorbă de primăvară e tare gustoasă și iarna. Rețeta îi aparține Manuelei de la Two hungy little brothers pe care o puteți urmări aici și aici.
„Cand mi se face tare dor de primavara care numa nu se arata, ma duc pana la piata pentru un binge shopping de prospaturi. Caci acum e sezonul frunzelor proapsete din care poti face o oala de mancare simpla dar hranitoare si plina de vitamine.
Iar daca pana acum credeai ca frunzele de ridichi, sfecla, conopida, samd nu se pot manca, te rog sa nu le mai arunci. Foloseste-le in ciorbe sau congeleaza-le sa le folosesti alta data intr-o mancarica de verdeata.
Eu am ales sa le folosesc acum intr-o delicioasa ciorba de primavara.
Ingrediente:
– 4 legaturi de loboda (200-250g)
– Frunzele de la 2 legaturi de ridichi
– Frunzele de la o conopida
– 1 legatura de patrunjel verde
– Vreo 6 frunze de salata (ramase prin frigider)- Sau puteti folosi orice frunze va plac: doar lobodă, salata, macris, leurda, frunze de la sfecla, etc
– 1 legatura ceapa verde
– 1 legatura usturoi verde
– 1 ardei gras (al meu a fost kapia)
– 1 morcov mai mare razuit pe partea mai mare a razatoarei
– 2,5 l supa (sau apa cu 1-2 lg legume deshidratate)
– 200-250g smantana dulce (lichida/proaspata)
– Marar proaspat
Mod de preparare:
-Inabusiti (sau caliti) ardeiul taiat cubulete marunte. Dupa ce s-a inmuiat, adaugati ceapa si usturoiul si mai inabusiti cateva minute.
Intre timp taiati toate frunzele (in afara de marar) si transferati-le in oala impreuna cu morcovul.
-Adaugati si supa. Intai turnati doar 2 l, iar duoa ce se inmoaie frunzele mai adaugati si restul in functie de cum va place voua sa fie ciorba (mai multa/putina zeama). Lasati sa fiarba pe foc mic pana sunt fierte bine
-La final, am amestecat smantana cu mararul intr-un bol incapator si am inceput sa torn treptat cate un polonic de supa peste ca sa aduc smantana la temperatura cat mai apropiata de supa din oala. Turnati inapoi in oala amestecul de smantana si supa si gata!
Pofta mare!
PS: merge super bine cu zdrente de ou”
No Comments