Legume și leguminoase Supe și ciorbe

Supă cremă de năut cu usturoi copt

martie 25, 2021

Știți deja că ne plac cremele și că pe blog găsiți multe variante, dar ceea ce nu știați este că cei de la Two hungry little brothers au o rețetă cu năut și usturoi copt mai mult decât delicioasă. Mai multe rețete de la ei găsiți aici și aici.

„Cel putin o data pe saptamana avem o supa / ciorba in meniu. Tot o data pe saptamana avem o zi in care renuntam la carne si avem proteina vegetala in schimbul carnii.
Acum mult timp vazusem intamplator undeva pe internet o reteta interesanta de supa crema de naut insa nu mai stiam unde. Atat am retinut ca era cu usturoi copt insa a fost un detaliu suficient cat sa recreez o reteta delicioasa. Va promit! Merita incercata.

Ingrediente:

  • 150g naut uscat lasat peste noapte la hidratat
  • 1 ceapa mare sau 2 cepe medii
  • 1/2 morcov mediu
  • 1/2 pastarnac mediu
  • 2 capatani de usturoi medii spre mari
  • 2 maini de frunze de care va plac (baby spanac, de gulii, de ridichi, etc) – eu am folosit de ridichi si baby spanac
  • 1 lgt rasa de turmeric
  • 1 lgt chimen
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 lg fulgi de drojdie inactiva

Cum procedați:

  • Taiati transversal usturoiul la varf cat sa fie descoperite varfurile tuturor cateilor de usturoi. Stropiti usturoiul cu putin ulei de masline apoi impachetati-l in hartie de copt umezita si stoarsa si coaceti-l la 200 de grade, vreo 40 sau cat are nevoie sa fie copt, moale si aromat.
  • Taiati ceapa solzisori, morcovul si pastranacul cuburi/felii. Inabusiti ceapa in apa cu putin ulei pe functia Sauté, hi. Cand s-a inmuiat, adaugati legumele, nautul, bicarbonatul si apa pana la nivelul de 8 cups (daca va place supa crema mai apropiata de consistenta unui piure, atunci adaugati cu ~o cana mai putina apa)
  • Gatiti totul pe functia Pressure, high, 40 min.
  • La final, adaugati condimentele, fulgii de drojdie inactiva, usturoiul copt stors din coaja si blenduiti totul pana e fina supa.
  • Tocati frunzele mai grosier si adaugati-le in oala. Mai lasati supa cu frunzele la gatit pe functia Sauté 2-3 minute cat sa se inmoaie frunzele.

METODA CLASICA DE GATIRE:

  • Daca alegeti sa faceti supa pe aragaz, atunci fierbeti in prealabil nautul. Morcovul si pastarnacul le razuiti si le inabusiti impreuna cu ceapa.
  • Adaugati nautul fiert+ apa cu 2-3 cm peste nivelul continutului din oala si mai fierbeti 15 – 20 min. Apoi adaugati condimentele, usturoiul stors din coaja si fulgii si belnduiti.
  • La final adaugati si frunzele tocate grosier si mai lasati pe foc 2-3 min cat sa se inmoaie frunzele.”

Mai multe rețete de supe și ciorbe găsiți aici.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.