Știți deja că ne plac cremele și că pe blog găsiți multe variante, dar ceea ce nu știați este că cei de la Two hungry little brothers au o rețetă cu năut și usturoi copt mai mult decât delicioasă. Mai multe rețete de la ei găsiți aici și aici.
„Cel putin o data pe saptamana avem o supa / ciorba in meniu. Tot o data pe saptamana avem o zi in care renuntam la carne si avem proteina vegetala in schimbul carnii.
Acum mult timp vazusem intamplator undeva pe internet o reteta interesanta de supa crema de naut insa nu mai stiam unde. Atat am retinut ca era cu usturoi copt insa a fost un detaliu suficient cat sa recreez o reteta delicioasa. Va promit! Merita incercata.
Ingrediente:
- 150g naut uscat lasat peste noapte la hidratat
- 1 ceapa mare sau 2 cepe medii
- 1/2 morcov mediu
- 1/2 pastarnac mediu
- 2 capatani de usturoi medii spre mari
- 2 maini de frunze de care va plac (baby spanac, de gulii, de ridichi, etc) – eu am folosit de ridichi si baby spanac
- 1 lgt rasa de turmeric
- 1 lgt chimen
- 1 lingurita de bicarbonat
- 1 lg fulgi de drojdie inactiva
Cum procedați:
- Taiati transversal usturoiul la varf cat sa fie descoperite varfurile tuturor cateilor de usturoi. Stropiti usturoiul cu putin ulei de masline apoi impachetati-l in hartie de copt umezita si stoarsa si coaceti-l la 200 de grade, vreo 40 sau cat are nevoie sa fie copt, moale si aromat.
- Taiati ceapa solzisori, morcovul si pastranacul cuburi/felii. Inabusiti ceapa in apa cu putin ulei pe functia Sauté, hi. Cand s-a inmuiat, adaugati legumele, nautul, bicarbonatul si apa pana la nivelul de 8 cups (daca va place supa crema mai apropiata de consistenta unui piure, atunci adaugati cu ~o cana mai putina apa)
- Gatiti totul pe functia Pressure, high, 40 min.
- La final, adaugati condimentele, fulgii de drojdie inactiva, usturoiul copt stors din coaja si blenduiti totul pana e fina supa.
- Tocati frunzele mai grosier si adaugati-le in oala. Mai lasati supa cu frunzele la gatit pe functia Sauté 2-3 minute cat sa se inmoaie frunzele.
METODA CLASICA DE GATIRE:
- Daca alegeti sa faceti supa pe aragaz, atunci fierbeti in prealabil nautul. Morcovul si pastarnacul le razuiti si le inabusiti impreuna cu ceapa.
- Adaugati nautul fiert+ apa cu 2-3 cm peste nivelul continutului din oala si mai fierbeti 15 – 20 min. Apoi adaugati condimentele, usturoiul stors din coaja si fulgii si belnduiti.
- La final adaugati si frunzele tocate grosier si mai lasati pe foc 2-3 min cat sa se inmoaie frunzele.”
Mai multe rețete de supe și ciorbe găsiți aici.
No Comments