Cine spune că sosul alb este cu lactate? Varianta propusă de Manuela de la Two hungry little brothers este potrivită și pentru copilașii care nu consumă lactate. Mai multe rețete de la ea găsiți aici și aici.
„Cand eram mica, unul din preparatele preferate pentru pranz a fost pulpele de pui in sos alb cu piure de cartofi sau macaroane. Inca imi place la nebunie insa prefer sa combin carnea cu lactate cat mai rar pt ca stiti voi, calciul cu fierul nu fac pereche buna.
Iar pentru cei cu alergii la lactate, aceasta reteta e perfecta pentru voi.
Ingrediente:
- O tavita de pulpe de pui (8 buc)
- 1 ceapa
- 500 ml lapte vegetal (am folosit de ovaz)
- 4-5 catei de usturoi tocati
- 1 lg cu vf de faina
- 2 lgt de mustar bio cu ingrediente naturale (2ani+)
- Putina boia (cam 1 lgt)
- Marar
Cum procedam:
- Ceapa se toaca marunt si se soteaza pe functia Sauté Hi, in apa cu 1 lg ulei. Cand s-a inmuiat, se adauga boiaua, se amesteca de cateva ori apoi se adauga pulepele de pui, laptele si usturoiul maruntit
Setati Ninja foodi pe HP (Pressure Hi) pt 15 min, apoi QR (Quick Release – eliberati manual presiunea) - Amestecati faina cu 2 polonice din laptele vegetal din oala plus mustarul si mararul si turnati compozitia inapoi in oala. Porniti functia Sauté, Hi si lasati la gatit doar cateva minute pana se ingroasa.
- La fel se procedeaza si cand se gateste preparatul pe foc, insa durata de gatire va fi mai mare. Gatiti pe foc mic, sub capac, iar la final cand adaugati compozitia cu faina, mariti focul si luati jos capacul.
Copiii au mancat alaturi de un piure de telina, cartofi si praz (reteta aici) si niste fasole verde fiarta, iar eu doar alaturi de fasole verde.”
No Comments