Flavia este fotograf la Teoria zâmbetului (aici și aici), deci preparatele ei arată impresionant, dar pot să vă garantez eu că sunt și delicioase! Încercați să le pregătiți și vă convingeți și voi. Mai multe rețete de la ea găsiți aici.
„Ce faci cand ai o cutie de ricotta si o caserola de afine care trebuie sa dispara rapid din frigider?Desigur, un chec cu afine. Eu am mai pus si niste zmeura.
Ingrediente:
- 250 gr ricotta, temperatura camerei
- 3 oua, temperatura camerei
- 75 gr unt, temperatura camerei
- 2 linguri de zeama de lamaie
- 1 lingura coaja de lamaie (uscata sau de la o lamaie bio, spalata cu bicarbonat)
- pudra de vanilie
- 170 gr faina (eu am folosit 70 gr de faina de migdale si 100 gr faina tip 650)
- 2 linguri pudra de curmale
- 30 gr faina de tapioca sau amidon nemodificat genetic
- 285 gr afine, injumatatite
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
Cum procedam:
- Foarte complicata si reteta asta : Se amesteca lichidele intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate in altul. Se incorporeaza cele lichide peste cele uscate. Rezulta un aluat dens in care incorporam cu o spatula afinele injumatatite.
- Invitam checul in cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.”
No Comments