Nu e cel mai nutritiv preparat din lume, dar pe langa pofta mea, va manca si ea o bucatica, poate…nu e fan dulce, dar asa, o muscatura, probabil ca va exista. Dupa care urmeaza: “nu vreau asta, mersi!”. A preferat intotdeauna altceva in loc de dulce. Nici eu nu sunt fan dulce, dar, uneori, as manca o ciocolata de casa.
Ieri, am tot vazut si auzit “ciocolata de casa, ciocolata de casa”…parca mi s-a aprins luminita din capsor. Se face rapid, nu cu batai de cap prea multe…cand am ajuns la pudra de roscove, nu mai e. Nici macar cacao nu am, oricum o mancam doar noi…Facem fara. A iesit, mama mia!!!!
Ingrediente:
- 125 gr unt topit
- 100 ml apa de cocos (merge si apa filtrata, apa fiarta si racita, data viitoare incerc cu suc de portocale) la temperatura camerei
- 250 gr lapte praf integral
- O mana de nuci maruntite (rasnite pentru copilasii mici)
- 3 lg fistic maruntit (rasnite pentru copilasii mici)
- 2 lg merisoare (alte fructe uscate)
- 50 gr miere bio (1an+, puteti inlocui cu sirop de curmale, dar preparatul nu ar trebui sa se regaseasca in meniul unui copil sub 1 an)
Cum am procedat:
- am amestecat untul cu apa si mierea, am adaugat fisticul, nucile si merisoarele, iar la final laptele praf si am omogenizat
- am lasat 15’ sa se raceasca in frigider, apoi am pus compozitia pe o folie si am rulat
- am bagat 1h la congelator sau se poate lasa peste noapte in frigider, in cazul in care poftele nu va dau tarcoale, ca in cazul meu…😄; daca nu doriti sa dati forma cilindrica, sariti peste pasul cu cele 15’ la rece si puneti compozitia in forma dorita dupa care lasati la rece pana se intareste
- se feliaza dupa ce se intareste complet
Pofta buna!
No Comments