Printre atatea banane bread…ma mir ca mai e loc de inca una…banana bread cu aia, banana bread cu ailalta, banana bread cu par cret, cu ochi albastri sau cu 3 picioare…na, inca una! Nu are nici par cret, nici 3 picioare, e cu muuuuuuuulte nuci si mac.
La asta nu va asteptati, pun ramasag. :))))
Am facut-o de aseara ca sa avem la mic dejun si sa iau si la serviciu, m-am trezit cu gandul la ea sa pap o feliuta! Merge tare bine langa o cafea si va merge si mai bine langa un iaurt pentru Mara.
Primiti-o si pe ea, sa nu ramana singura si a nimanui… 🙂
Ingrediente:
- ½ pahar de 250 ml cu unt topit (sau ulei de cocos pentru variant aplv)
- 150 ml iaurt natural (sau iaurt de cocos pentru variant aplv)
- 2 banane pasate cu furculita
- 1 ou
- 2 lg sirop de curmale
- 1 lgita pudra de vanilie
- 1 ½ pahar de 250 ml cu faina tip 550
- 3 lgite praf de copt BIO
- 1 pahar de 250 ml cu nuci maruntite/fistic
- 3 lg seminte de mac
Cum am procedat:
- am preincalzit cuptorul la 180 grade, caldura sus-jos, si am pregatit tava tapetata cu o hartie de copt
- intr-un bol, am amestecat faina cu praful de copt, vanilia, semintele de mac
- am pasat bananele cu o furculita si le-am adaugat deasupra fainii
- am adaugat untul/uleiul topite (am folosit 50:50), siropul de curmale, oul batut si iaurtul si am omogenizat cu o spatula
- la final, am adaugat nucile si fisticul si le-am incorporat cu spatula
- am turnat aluatul in tava si am copt banana timp de 60’ sau pana cand trece testul scobitorii
- dupa terminarea timpului de gatit, am lasat 5’ usa intredeschisa, am lasat prajitura apoi 15’ in tava sa se racoreasca afara din cuptor, apoi am transferat-o pe tava sa se raceasca bine inainte de a felia
Imi place sa las bucatele de banana in prajitura, sa le simt gustul bananelor coapte….mmmm, I love banana bread!
Pofta buna!
No Comments