Zilele astea am fost chitita pe pastarnac! Si as fi vrut altceva decat unul din preparatele pe care le prepar de obicei. Mi-am amintit ca, am vazut mai demult, la Mazilique (un blog misto, cu super retete si scrieri pe sufletul meu), un dip de pastarnac tare fain, cu un sos de marar si alune de padure, coapte! Prea interesant si prea pe gustul meu! Asa ca, m-am apucat de treaba! Rezultatul a fost putin diferit, pentru ca, deh, adaptare pe gustul din ograda noastra! Dar tare buuuun!🥳🥳🥳
Ingrediente:
- 2 pastarnaci gigantosi, dupa cum ar zice si capra calmanta din Ferdinand
- 1 capatana usturoi
- un amestec de 1 lg ulei de masline, 3 lg apa, 1 varf de lingurita turmeric
- zeama de la jumatate de lamaie
- 2 lg ulei de masline presat la rece
- optional, un praf de sare (2+)
- pesto de patrunjel si coriandru (2 legaturi patrunjel, o legatura coriandru, 30 gr muguri de pin, zeama de la o jumatate lamaie, 3-4 lg ulei de masline extravirgin, un catel de usturoi, o lingurita fulgi de drojdie inactiva).
Cum am procedat:
- am curatat pastarnacii, i-am spalat, i-am taiat felii si i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, astfel incat jumatate din hartie sa ramana pentru a inveli continutul. Am pus capatana de usturoi, taiata in doua, am stropit cu dressing-ul din apa, ulei, turmeric si am invelit frumos pastarnacii in hartia de copt. Nu m-am abtinut sa nu strecor si doua foi de dafin. Am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180*/30’

- intre timp am pregatit pesto-ul: am spalat bine 2 legaturi de patrunjel si una de coriandru, le-am scurs de apa si le-am asezat intr-un chopper alaturi de 30 gr seminte de pin (puteti sa le inlocuiti cu alune de padure coapte), zeama de la o jumatate de lamaie, uleiul de masline presat la rece, un catel de usturoi (copt), un praf de sare (2+) si o lingurita fulgi de drojdie inactiva. Vrum-vrum si gata pesto-ul! Puteti inlocui fulgii de drojdie cu parmezan, daca simtiti ca rezonati mai bine cu el! Si sunteti fara intolerante la lactate.
- odata copt pastarnacul, l-am invitat si pe dumnealui in chopper, alaturi de o parte din usturoiul copt (cantitatea se pune dupa gustul fiecaruia), zeama de la o jumatate de lamaie si cele 2 lg de ulei de masline. L-am ametit bine si pe dansul si gata pasta! Sau dip-ul, ca suna mult mai cool!

- nu mi-a mai ramas decat sa aranjez bolul! Si sa ne apucam de treaba!😀 L-am servit cu crackersi! Ai mei, au fost de cumparat! Daaar, cu eticheta curata! Aratosi tare, numa’ buni de “tras” in poza!
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
Si multumesc Mazilique pentru inspiratie!❤️
No Comments