Legume și leguminoase Supe și ciorbe

Ciorbă de fasole cu sfeclă roșie

martie 13, 2021

Nu stiu de ce si nu stiu cum, dar fasolea asta e mereu prezenta la noi in farfurii. O data pe saptamana, sigur ne satura burticile infometate venite de pe la scoala, serviciu…e buna, merge pregatita in atat de multe feluri, are multe proprietati, ar fi si pacat sa nu o folosim.

Fasolea este un aliment foarte bogat in proteine, de aceea asocierea cu carne nu e dintre cele mai fericite. Ocazional, injumatatind cantitatile din fiecare, de dragul gustului, merge, dar nu e o combinatie care sa fie oferita des. Gata, am zis si asta, pentru sotul meu…😁

Eu am folosit un borcan de fasole BIO si sfecla congelata pentru smoothie. Stiu, unii vor spune ca nu e ok, totul sa fie facut in casa, dar…uneori, timpul nu e prieten cu mine si aleg variantele cele mai curate din magazin care sa imi salveze timp si nervi. 😬

Ingrediente:

  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 1 bucatica de telina
  • 1 bucatica pastarnac
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 400 gr fasolea fiarta (am folosit un borcan cu fasole BIO-contine fasole, apa, eventual putina sare)
  • 1 sfecla rasa
  • cimbru uscat+proaspat
  • 3 lg ulei de rapita presat la rece

Cum am procedat:

  • am curatat si tocat ceapa, morcovul, telina si pastarnacul si le-am pus in oala sa fiarba
  • apoi, am adaugat ardeiul tocat, cimbrul uscat si le-am lasat si pe acesta cateva minute sa fiarba
  • am adaugat fasolea scursa si spalata si sfecla rosie si am lasat totul sa fiarba cca 15’ (cu cat sfecla fierbe mai mult, cu atat isi pierde culoarea frumoasa)
  • la final, am adaugat cimbrul proaspat si am servit cu salata de ceapa

Nu uitati, fasolea, la fel ca toate boabele, se ofera aplatizata celor mici.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.