Curry este o mâncare aromată, greu de refuzat dacă îți plan preparatele cu iz asiatic. Așa este și preparatul Flaviei de astăzi: greu de refuzat! Mai multe rețete de la ea găsiți aici.
„Ah, pudra de curry cu laptele de cocos fac o echipa minunataaaa. E asa, ca o paturica calda, care iti imbratiseaza burtica si o mangaie. Daca va place pudra de curry, reteta asta trebuie incercata! Si se face atat de repedeeeee
Pentru chiftele:
500gr carne tocata (poti folosi de orice fel, eu am avut vita)
un praf de sare (2+)
1 catel de usturoi
¼ lgt pudra de ceapa
200gr zucchini, ras
1 ou
Coriandru sau patrunjel, tocat fin
Pentru sos:
200gr piure de cartof dulce
2 cani de supa de legume (sau apa calda)
2 lgt pudra de curry
2 lg pasta de tomate
240ml lapte de cocos
Amestecam ingredientele pentru chiftele si formam chiftele. Mi-au iesit 24, depinde cat de mici/mari le faci. Le lasam deoparte. Adaugam piureul de cartof, pudra de curry, supa si pasta de rosii intr-o tigaie adanca, amestecand cand si cand, la foc mediu, pana obtinem un sos. Adaugam chiftelele si punem capacul, lasam cam 15′. Adaugam si laptele de cocos si mai lasam cam 10′.”
No Comments