Carne, pește sau fructe de mare

Păstrăv în crustă de mălai

octombrie 18, 2021

Preparatul de astăzi nu are nevoie de introduceri. E clasic, românesc și vine de la mama Manu (Two hungry littler brothersaici și aici).

„Probabil una dintre cele mai apreciate si populare retete cu pastrav pentru iubitorii de peste. Este o reteta care cucereste tocmai cu simplitatea ei si de asemenea o puteti face in orice zi a saptamanii ca nu necesita mult timp de preparare.
Din aceste motive consider ca isi merita un loc aici, sa va reamintesc de ea si poate poate o si incercati zilele ce urmeaza.

Ingrediente:
– 2 buc de pastrav file
– Aprox 3-4 lg de malai
– 1 lgt de usturoi pudra
– Putin piper (2ani+ deoarece este iritant gastric)
– 1/2 lgt turmeric
– 1 lgt boia dulce
– 1 lgt patrunjel uscat

Mod de preparare:
Se sterg bucatile de file de pastrav cu servete de bucatarie din hartie apoi se tavalesc bine in malaiul amestecat cu toate condimentele.
– la air fryer: asezati bucatile file de pastrav in cosul aparatului, 180 grade, aprox 13-15 mim.
– la cuptor: pe grilajul cuptorului asezati o hartie de copt, apoi file-urile de peste. Coaceti la 190 grade, caldura sus si jos cu ventilatie, aprox 15-20 min depinde de grosimea bucatii de peste.

Puneti alaturi in farfurie niste mamaliga cremoasa si sa nu uitati si de legume. Eu am ales fasole verde gatita simplu la tigaie (fasolea era congelata). Pe langa toate acestea a mers tare bine si un sos din iaurt cu usturoi (iaurt sau iaurt vegetal, usturoi, putin ulei de masline).”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.