Carne, pește sau fructe de mare

Aripioare de pui cu salată de rădăcinoase

februarie 27, 2021

Noi suntem mari consumatori de vegetale crude, iar salata de astăzi este una dintre favoritele mele. Cât despre aripioare, nu vă lăsați induși în eroare – după gătire pielea este îndepărtată.

Ingrediente necesare:

  • aropioare de pui (eu am gătit 5 bucăți)
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ceapă albă
  • 3 boabe de piper
  • 2 lingurițe legume deshidratate
  • 1/2 morcov
  • 1/4 de țelină
  • 1/2 măr
  • câteva frunze de ceapă verde
  • 2 lingurițe suc de lămâie
  • 3 lingurițe ulei de măsline

Cum am procedat:

  • am gătit aripioarele la slow cooker pe high pentru 3 ore împreună cu usturoiul, ceapa, boabele de piper, legumele deshidratate și 250 ml apă. După cele 3 ore, am scos aripioarele și le-am mutat la cuptor pentru 15 minute (180 de grade, cu ventilație) pentru rumenire.
  • Dacă nu aveți slow cooker, fierbeți aripioarele alături de restul ingredientelor, la foc mic, cu capac și o cantitate mai mare de apă pentru minim 30 de minute. Ulterior urmați pașii de gătire la cuptor.
  • după ce am scos tava din cuptor, cu ajutorul unei pensule am uns puțin fiecare aripioară cu ulei de măsline
  • am răzuit morcovul, mărul și țelina (toate crude) și le-am amestecat cu sucul de lămâie
  • am servit cu ceapă verde proaspăt tocată

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.