Noi suntem mari consumatori de vegetale crude, iar salata de astăzi este una dintre favoritele mele. Cât despre aripioare, nu vă lăsați induși în eroare – după gătire pielea este îndepărtată.
Ingrediente necesare:
- aropioare de pui (eu am gătit 5 bucăți)
- 3 căței de usturoi
- 1 ceapă albă
- 3 boabe de piper
- 2 lingurițe legume deshidratate
- 1/2 morcov
- 1/4 de țelină
- 1/2 măr
- câteva frunze de ceapă verde
- 2 lingurițe suc de lămâie
- 3 lingurițe ulei de măsline
Cum am procedat:
- am gătit aripioarele la slow cooker pe high pentru 3 ore împreună cu usturoiul, ceapa, boabele de piper, legumele deshidratate și 250 ml apă. După cele 3 ore, am scos aripioarele și le-am mutat la cuptor pentru 15 minute (180 de grade, cu ventilație) pentru rumenire.
- Dacă nu aveți slow cooker, fierbeți aripioarele alături de restul ingredientelor, la foc mic, cu capac și o cantitate mai mare de apă pentru minim 30 de minute. Ulterior urmați pașii de gătire la cuptor.
- după ce am scos tava din cuptor, cu ajutorul unei pensule am uns puțin fiecare aripioară cu ulei de măsline
- am răzuit morcovul, mărul și țelina (toate crude) și le-am amestecat cu sucul de lămâie
- am servit cu ceapă verde proaspăt tocată
No Comments