Cereale, pseudocereale și derivate Miss Brânzică, Mr Lăptic

Tartă Joi cu iz mediteraneean

aprilie 16, 2021

Flavia (MyBabyFood family), un super fotograf a cărei muncă o puteți analiza aici și aici, vă propune astăzi o rețetă de tartă joi – de ce joi? ni se pare nouă că e o tartă potrivită pentru această zi. Mai multe rețete de la ea găsiți aici.

„Mi-am mai marturisit dragostea pentru tarte, in nenumarate randuri. Asa ca azi vin in intampinarea voastra cu o tarta sarata, savuroasa si care se face extrem de rapid. Mai are sens sa zic cat e de delicioasa?

Pentru crusta avem nevoie de :

  • 160 gr faina integrala
  • un praf de sare (2+)
  • 115 gr unt 82%
  • 70 gr iaurt grecesc
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 60 gr apa rece

Umplutura :

  • 285 gr iaurt grecesc
  • 2 catei de usturoi razuiti
  • 1 lgt ulei de masline
  • 1 lgt miere (1+)
  • un praf de sare (2+)

Topping:

  • jumatate de dovlecel zucchini, taiat rondele
  • rosii cherry, taiate circular
  • mozarella
  • seminte de pin hidratate

Extra:

  • o lingurita ulei de masline (sau orice alt ulei presat la rece) pentru uns
  • seminte (susan, canepa)

Cum procedam:

  • Intr-un robot de bucatarie (cu lama S) am pus untul si faina, am pulsat de cateva ori pana am obtinut un amestec nisipos. Am amestecat si restul ingredientelor pentru crusta si am format un aluat omogen, pe care l-am invitat 30′ la frigider.
  • Intre timp, am preincalzit cuptorul si m-am ocupat de restul. Am amestecat iaurtul cu restul ingredientelor pentru sos si am taiat legumele.
  • Dupa ce s-a racorit aluatul, l-am intins pe blatul infainat si l-am imbaiat in sos, lasand circa 2 cm de margine libera. Aceasta v-a imbratisa topping-ul. Am pus rondelele de legume si semintele de pin Sa nu uitam de mozzarella!
  • Am ridicat marginile aluatului si am pensulat usor cu ulei de masline si am presarat semintele de susan.
  • Am invitat-o in cuptorul incins pana s-a rumenit frumos. (cca 30-40 min, la 175 grade, cu ventilatie, dar depinde de cuptor)”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.