Rețeta aceasta de coșulețe cu cremă de iaurt și fructe face parte dintr-o serie întreagă de preparate fără o parte din alergenii principali și este o rețetă care îi aparține lui Crina de la Felie din Natură – fără gluten, zahăr, alergeni (aici). Crina, îți mulțumim pentru implicarea în campania MyBabyBun.
„Ingrediente:
Coșulețe:
- 200g Faina de ovăz (sau fulgi de ovăz râsniți)
- 50g Carob/ Cacao 5ani+
- 1 LG ulei de cocos/ghee/unt vegan
- Lapte vegetal rece/apa rece, cat sa se formeze un aluat ușor de modelat, nelipicios.
Crema:
- 200 g Iaurt de cocos/alt iaurt vegetal
- 1 lingură de semințe de in râșnite
- 2 linguri de unt de migdale/alt unt de oleaginoase (opțional)
- sirop de curmale după gust/piure de curmale/miere
- nuci tăiate grosier (opțional)
Mod de preparare:
- Am modelat aluatul in forme de brioșe de silicon și le-am pus la copt, la 200 de grade, până s-au întărit, precum biscuiții. După ce coșulețele s-au răcit, le-am umplut cu crema, le-am făcut decorul dorit și le-am lăsat puțin la rece.
- Pentru decor am folosit căpșuni, însă se pot folosi orice alte fructe.”
No Comments