Haideți să vă spun câte ceva despre omul din spatele acestei rețete: Flavia. În primul rând, în spatele chipului frumos, timid și blând, stă o iubitoare de jazz (my sister from another mother♥), un super fotograf (iar cei din Constanța sunteți tare norocoși să o aveți acolo la voi – îi puteți vedea munca aici și aici) și un bucătar amator care nu doar dă gust preparatelor, ci te face să mănânci și din priviri ceea ce a pregătit. Mai multe rețete de la Flavia găsiți aici.
„Rar ma aventurez sa fac paine in casa si desi nu-mi place sa arunc mancare in general, cand e facuta painea de mine parca ma doare si mai tare. Asa ca ce sa facem cu o jumatate de paine care nu mai e foarte fresh dar nici de aruncat? Pai o transformam in budinca. Ca sa se bucure si mai tare burtica, o combinam si cu fructe, vanilie, un pic de miere si cat ai clipit e gata!
Sa nu mai pierdem timpul:
- 6 felii de paine mai groase (de orice fel, cu cat e mai nutritiva cu atat mai bine)
- 4 oua
- 150 ml lapte
- 150 ml smantana lichida fara caragenan (se poate inlocui tot cu lapte)
- pudra de vanilie
- 2 linguri zdravene de miere certificata (1+)
Cum procedam:
- Amestecam toate ingredientele lichide.
- Taiem feliile de paine le tai in cubulete cam de 2 cm si le scufundam in lichid si le lasam la odihnit. Le uitam acolo cateva minute bune. Dupa ce au absorbit din lichid si cubuletele au devenit moi, intr-o tava unsa cu unt, am pus un strat generos din cuburile de paine cu lichid, cat sa acopar tot fundul, deasupra am pus fructele (am folosit congelate) si am mai pus restul de cubulete de paine.
- Se da la cuptorul preincalzit la 175 grade, pana se rumneste frumos.”
No Comments