Legume și leguminoase

Pizza pe blat de brocoli și morcov

februarie 16, 2021

Cina din aceasta seara a fost pizza, dar o pizza altfel. De obicei, o faceam folosind conopida, dar pentru ca nu am avut, am apelat la prietenul sau, dl Brocoli. Dansul, dragut ca de obicei, si-a facut bine treaba. Copilul a mancat rapid doua felii jumatate, iar eu restul. Asa ca, d-na Conopida va avea un rival de temut de azi inainte.

Ingrediente (2 portii):

  • 1/2 brocoli mediu
  • 1 morcov
  • 1 ou mediu
  • 1 catel mic de usturoi
  • 2 lgite seminte de mac
  • 2-3 lg faina naut (sau alta faina, cu gluten sau fara, dar nu cocos)
  • 50 gr branza cheddar
  • 2 lg pasta de rosii fara sare
  • 1/2 ardei gras
  • cateva masline desarate
  • 1 rosie micuta
  • 1 fir de ceapa verde
  • cateva felii de branza de capra

Cum am procedat:

  • am gatit morcovul si brocoli la abur; se pot fierbe, dupa care se vor scurge/stoarce bine de apa
  • am pus intr-un chopper, brocoli, morcovul, usturoiul, cheddarul si oul si am maruntit
  • am adaugat semintele si faina si am turnat aluatul pe o foaie de copt asezata in tava; aluatul e unul care curge greu, gros, se aseaza cu o lingura
  • am introdus blatul in cuptorul preincalzit la 190 grade, caldura sus-jos, timp de 10-12’, pana devine usor auriu pe margini
  • intre timp, am tocat ardeiul, rosia, maslinele si ceapa
  • am scos blatul din cuptor, l-am uns cu pasta de rosii si am adaugat legumele
  • deasupra legumelor, am adaugat branza de capra
  • am introdus din nou in cuptor, la 190 gr, timp de 15-20’, caldura jos

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.