Cina din aceasta seara a fost pizza, dar o pizza altfel. De obicei, o faceam folosind conopida, dar pentru ca nu am avut, am apelat la prietenul sau, dl Brocoli. Dansul, dragut ca de obicei, si-a facut bine treaba. Copilul a mancat rapid doua felii jumatate, iar eu restul. Asa ca, d-na Conopida va avea un rival de temut de azi inainte.
Ingrediente (2 portii):
- 1/2 brocoli mediu
- 1 morcov
- 1 ou mediu
- 1 catel mic de usturoi
- 2 lgite seminte de mac
- 2-3 lg faina naut (sau alta faina, cu gluten sau fara, dar nu cocos)
- 50 gr branza cheddar
- 2 lg pasta de rosii fara sare
- 1/2 ardei gras
- cateva masline desarate
- 1 rosie micuta
- 1 fir de ceapa verde
- cateva felii de branza de capra
Cum am procedat:
- am gatit morcovul si brocoli la abur; se pot fierbe, dupa care se vor scurge/stoarce bine de apa
- am pus intr-un chopper, brocoli, morcovul, usturoiul, cheddarul si oul si am maruntit
- am adaugat semintele si faina si am turnat aluatul pe o foaie de copt asezata in tava; aluatul e unul care curge greu, gros, se aseaza cu o lingura
- am introdus blatul in cuptorul preincalzit la 190 grade, caldura sus-jos, timp de 10-12’, pana devine usor auriu pe margini
- intre timp, am tocat ardeiul, rosia, maslinele si ceapa
- am scos blatul din cuptor, l-am uns cu pasta de rosii si am adaugat legumele
- deasupra legumelor, am adaugat branza de capra
- am introdus din nou in cuptor, la 190 gr, timp de 15-20’, caldura jos
Pofta buna!
No Comments