Saptamana asta nu am avut nimic dulce, nici nu am avut timp, nici preferinte speciale sau cereri. Ne-am indulcit cu fructe, uneori cu o lingurita de gem la mic dejun, cafeluta (de mami si de copii) si cam atat. Vineri, ochii sotului au venit intrebatori: oare te induri sa ne faci ceva dulce? Ai sotului, copilul n-are nicio treaba…
Nu am zis nu, am avut mult de munca saptamana asta, baza mea toata a fost la el, si cu casa, si cu copil. Mi-a fost drag de ochii aia de caprioara cerand ceva dulce. Bine, si pe mine ma mancau mainile sa fac ceva dulce. Sa fac, nu sa mananc. 😃😃😃 In plus, am niste gemuri geniale de la prietena si colega mea Roxana, aka Roxi sau Rox, trebuia sa fac ceva pe masura gemului. E a treia oara cand o fac, vad ca inca le place (cel mai mult ii place sotului 😂) mult de tot.
Ingrediente:
- 300 gr faina
- 50 gr pudra roscove
- 2 lg sirop curmale
- 5-6 nuci tocate grosier (maruntite bine pentru mititei)
- 150 gr unt ras
- 1 lgita praf de copt BIO
Umplutura
- 1 ou
- 450 gr branza de vaci (cea uscata, nu gen ricotta)
- 2 lg gris
- 2 oua
- 1 lgtia pudra de vanilie
- 4-6 lg sanatoase de gem fara zahar
Cum am procedat:
- am amestecat faina, roscova, nucile, siropul de curmale si untul pana am obtinut un aluat nisipos
- am adaugat oul batut si praful de copt si le-am amestecat fara sa insist prea mult, am lasat aluatul neomogen
- am asezat jumatate din aluat pe fundul unei tave (20×20 cm, eu am avut o tava antiaderenta care nu necesita foaie de copt sau a fi unsa, dar tineti cont de tava pe care o aveti) si am nivelat cu mainie
- am trecut la pregatirea umplutirii: am amestecat branza cu ouale si vanilia si am turnat deasupra
- deasupra branzicii am adaugat grisul in ploaie, iar apoi gemul, acoperind bine branzica
- peste, urmeaza al doilea strat de aluat – eu l-am ras pe razatoarea cu dinti mari, in timp ce copilul, dornic sa ma ajute, a rupt bucatele mici-mici de aluat (munca de Sisif, dar a stat locului cateva minute 😃)
- am introdus prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade si am copt-o timp de 35’
- am feliat doar dupa racire
Pofta buna!
2 Comments
Hey buna, oare merge inlocuit oul cu banana? Atat la aluat cat si la umplutura? Nu avem inca introdus oul si avem nevoie de o reteta cu gem (noi folosim capsune) pentru reintroducerea capsunelor – mai intai la cuptor, apoi pe aragaz si la final proaspete…
Multumesc!
Buna, cred ca ar merge, poate va iesi ceva mai umeda. Sanatate si succes cu reintroducerea!