Patiserie

Popovers sau brioșe desumflate

februarie 1, 2021

E o cina buna-buna, cu putine ingrediente si de mare efect artistic :). Sunt dansele, niste briose desumflate, pe numele lor mic popovers, adica niste briose uriase in cuptor, dar care se desumfla cand sunt scoase de la caldurica. Necinstitele! Cum le spuneti, bune-s! Si au mers la cina cu salata de mama-mama!

Ingrediente:

  • 2 oua mari
  • 150 gr faina 550
  • 400 gr lapte integral
  • 12 rosii cherry taiate in jumatate
  • 12 cuburi de branza cascaval (alegeti varianta cea mai putin sarata)

Cum am procedat:

  • am preincalzit cuptorul la 230 grade, caldura sus-jos, si am introdus tava de briose in cuptor; tava trebuie bine incalzita, daca va cunoasteti cuptorul, poate fi nevoie de mai mult sau mai putin
  • intre timp, am pregatit aluatul : am mixat ouale cu laptele, am adaugat faina si am omogenizat
  • am lasat aluatul cam 30′ ca sa se ‘’aseze’’, dupa care am amestecat din nou, bine-bine
  • am scos tava din cuptor si am turnat aluatul in 12 forme de briose, am adaugat cate o bucatica de cascaval si cate doua jumatati de rosii in fiecare budinca
  • am introdus rapid in cuptor si am copt 20’ la temperatura de 230 grade, pana cresc mari si frumoase
  • am servit la cina cu salata

In caz de aplv, alegeti un lapte vegetal si renuntati la cascaval.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.