Legume și leguminoase

Morcovi ”caramelizați”

februarie 1, 2021

E o cina usoara, rapida, deloc sofisticata, dar cu lipici la copilasi. A mea e fan declarat morcovi, ii aduna din toate castroanele si farfuriile. Toti morcovii din mancare sunt ai ei. Asa ca, nu ma stresez daca mananca sau nu atunci cand ii ofer. Merg la sigur.

Ingrediente:

  • 4 morcovi
  • 2 lg apa
  • 1 lg sirop de curmale
  • 4 lg parmezan din caju (sau din lapte sau fulgi de drojdie inactiva)
  • 1 lgita oregano
  • 1 lgita pudra de usturoi
  • pentru servit: iaurt grecesc, seminte de susan, o lg ulei de masline extravirgin, marar (optional, la alegere)

Cum am procedat:

  • am fiert morcovii spalati si curati pana cand furculita a intrat in ei, dar au ramas totusi fermi
  • am pregatit un sos din apa, sirop de curmale si am amestecat parmezanul impreuna cu usturoiul si oregano
  • am feliat morcovii, am adaugat sosul, dupa care amestecul de parmesan si am omogenizat
  • am asezat feliutele de morcovi pe o foaie de copt si i-am copt timp de 10-12′ in cuptorul preincalzit la 190gr, cladura sus-jos
  • i-am servit cu iaurt grecesc, seminte de susan, putin ulei de masline si marar

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.