Imi place mancarea orientala, imi plac aromele, gusturile care vin din condimentele folosite. Sunt mancaruri simple, dar condimentele le fac desavarsite. Siiiiiiiiiiii, cu ocazia aceasta, domnisoara mea a “savurat” o bucatica de carne. Ma declar satisfacuta! 😄
Am spus mereu ca as vrea sa imi cumpar un vas special pentru tajine, dar…nu i-a venit randul, asa ca, am improvizat si am folosit un vas de fonta cu capac. Bun si ala. 😃
Ingrediente:
- 3 pulpe injumatatite, cu tot cu os
- 3 morcovi
- 1 ceapa
- 1 bucatica de pastarnac
- 3 napi
- 100 gr mazare congelata (aplatizata pentru cei mici)
- 1 mar mic fara coaja
- O mana de merisoare fara zahar
- 4 catei usturoi
- 10-12 masline verzi taiate pe jumatate
- 2 lg ulei de masline extravirgin
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 lgita condiment special pentru tajine
- 1 foaie de dafin
- extra: couscous pentru servit
Cum am procedat:
- am curatat legumele si marul si le-am taiat bucati/rondele, dupa care le-am asezat in vas impreuna cu mazarea
- am adaugat deasupra pulpele, maslinele, merisoarele
- din ulei, zeama de lamaie, usturoi am facut un sos in chopper si l-am turnat deasupra
- am adaugat si 200 ml de apa si foaia de dafin
- am introdus vasul in cuptorul preincalzit la 150 gr, timp de 3h
- dupa, am ridicat capacul si am mai lasat 15’ fara capac
- am servit cu couscous pe care l-am fiert 5’ in apa/supa de pui
Pofta buna!
No Comments