Carne, pește sau fructe de mare Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

“Tajine” cu pui si coușcouș

decembrie 30, 2020

Imi place mancarea orientala, imi plac aromele, gusturile care vin din condimentele folosite. Sunt mancaruri simple, dar condimentele le fac desavarsite. Siiiiiiiiiiii, cu ocazia aceasta, domnisoara mea a “savurat” o bucatica de carne. Ma declar satisfacuta! 😄

Am spus mereu ca as vrea sa imi cumpar un vas special pentru tajine, dar…nu i-a venit randul, asa ca, am improvizat si am folosit un vas de fonta cu capac. Bun si ala. 😃

Ingrediente:

  • 3 pulpe injumatatite, cu tot cu os
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 bucatica de pastarnac
  • 3 napi
  • 100 gr mazare congelata (aplatizata pentru cei mici)
  • 1 mar mic fara coaja
  • O mana de merisoare fara zahar
  • 4 catei usturoi
  • 10-12 masline verzi taiate pe jumatate
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lgita condiment special pentru tajine
  • 1 foaie de dafin
  • extra: couscous pentru servit

Cum am procedat:

  • am curatat legumele si marul si le-am taiat bucati/rondele, dupa care le-am asezat in vas impreuna cu mazarea
  • am adaugat deasupra pulpele, maslinele, merisoarele
  • din ulei, zeama de lamaie, usturoi am facut un sos in chopper si l-am turnat deasupra
  • am adaugat si 200 ml de apa si foaia de dafin
  • am introdus vasul in cuptorul preincalzit la 150 gr, timp de 3h
  • dupa, am ridicat capacul si am mai lasat 15’ fara capac
  • am servit cu couscous pe care l-am fiert 5’ in apa/supa de pui

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.