Carne, pește sau fructe de mare

Medalion de porc cu sos de mustar si fasole verde pane

octombrie 15, 2020

Am vazut o reteta asemanatoare pe un celebru blog culinar, bine muult mai sofisticat, ingrediente pe care eu nu le am sau auzit, dar am retinut cum arata muschiuletul, asa ca…pam-pam…Chef Sorina la restaurant „La mine acasa” va prezinta in premiera: muschiulet / medalion de porc in sos de mustar. :p

Ingrediente:

  • 4 felii de muschiulet de porc (cca 200 gr)
  • 2 lg mustar de casa
  • 100 gr smantana proaspata (Laptaria cu caimac)
  • 2 lg ulei de masline preset la rece
  • 100-150 gr fasole verde
  • 1 ou
  • 3-4 lg pesmet
  • 1 lg parmezan (din caju)
  • ierburi de provence
  • fulgi de usturoi

Cum am procedat:

  • am spalat muschiuletul si l-am „impachetat” in foaie de copt, dupa care l-am copt in cuptorul preincalzit la 180 gr, timp de 45′
  • in ultimele 10′, am l-a descoperit si l-am gatit fara a mai fi acoperit
  • pentru sos: am pus in tigaie mustarul impreuna cu smantana, uleiul si am gatit la foc mic cateva minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase
  • am oparit fasolea verde, apoi am lasat-o sa se scurga bine
  • am trecut fasolea prin oul batut, apoi prin amestecul de pesmet, parmezan, ierburi si usturoiu si l-am gatit in cuptorul preincalzit la 200 gr, timp de 15′

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.