Am vazut o reteta asemanatoare pe un celebru blog culinar, bine muult mai sofisticat, ingrediente pe care eu nu le am sau auzit, dar am retinut cum arata muschiuletul, asa ca…pam-pam…Chef Sorina la restaurant „La mine acasa” va prezinta in premiera: muschiulet / medalion de porc in sos de mustar. :p
Ingrediente:
- 4 felii de muschiulet de porc (cca 200 gr)
- 2 lg mustar de casa
- 100 gr smantana proaspata (Laptaria cu caimac)
- 2 lg ulei de masline preset la rece
- 100-150 gr fasole verde
- 1 ou
- 3-4 lg pesmet
- 1 lg parmezan (din caju)
- ierburi de provence
- fulgi de usturoi
Cum am procedat:
- am spalat muschiuletul si l-am „impachetat” in foaie de copt, dupa care l-am copt in cuptorul preincalzit la 180 gr, timp de 45′
- in ultimele 10′, am l-a descoperit si l-am gatit fara a mai fi acoperit
- pentru sos: am pus in tigaie mustarul impreuna cu smantana, uleiul si am gatit la foc mic cateva minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase
- am oparit fasolea verde, apoi am lasat-o sa se scurga bine
- am trecut fasolea prin oul batut, apoi prin amestecul de pesmet, parmezan, ierburi si usturoiu si l-am gatit in cuptorul preincalzit la 200 gr, timp de 15′
Pofta buna!
No Comments