Am fost mereu atrasa de bomboanele Rafaello, mi-au placut, imi plac si imi vor placea. E drept ca pana am avut copilul, am mancat doar din cele care se gasesc in comert, dar odata cu diversificare ei, am pus in practica multe dintre “placerile” mele. Ne-am diversificat impreuna, as zice.
Reteta e simpla, usor de realizat, dar rezultatul e exceptional. Sunt deja incercate si gustate de adulti. Au fost placute si s-a cerut si bis. Deci, mergeti la sigur cu ele.
Ingrediente:
- 200 gr lapte praf integral
- 200 gr fulgi de cocos fara sulfiti
- 100 gr unt de cocos sau unt animal
- 100 gr ulei de cocos moale
- 3-4 lg miere (1an+)
Cum am procedat:
- am topit untul pe baie de aburi, doar cat sa se inmoaie, nu sa fie lichid, dupa care am amestecat ingredientele, pastrand 100gr de fulgi pentru topping
- aluatul e moale, asa ca l-am lasat la congelator 15-20’, pana s-a putut modela
- cu mainile, am format bilele pe care le-am dat prin fulgi de cocos
- am obtinut 20 bilute, dar in functie de marime, se pot obtine mai multe sau mai putine
- le-am tinut la rece
*Untul+uleiul se pot inlocui cu unt din lapte de vaca.
Pofta buna!
3 Comments
Buna,
La congelator las aluatul pana e gheata beton?
Ca altfel nu inteleg cum se face aluatul de modelat la tine
Nu, e un aluat modelabil dupa 20’ de stat la rece.
Mulțumesc pt raspuns. Voi mai incerca.
Zi faina