Dulcegării

Baby Rafaello

decembrie 10, 2020

Am fost mereu atrasa de bomboanele Rafaello, mi-au placut, imi plac si imi vor placea. E drept ca pana am avut copilul, am mancat doar din cele care se gasesc in comert, dar odata cu diversificare ei, am pus in practica multe dintre “placerile” mele. Ne-am diversificat impreuna, as zice.

Reteta e simpla, usor de realizat, dar rezultatul e exceptional. Sunt deja incercate si gustate de adulti. Au fost placute si s-a cerut si bis. Deci, mergeti la sigur cu ele.

Ingrediente:

  • 200 gr lapte praf integral
  • 200 gr fulgi de cocos fara sulfiti
  • 100 gr unt de cocos sau unt animal
  • 100 gr ulei de cocos moale
  • 3-4 lg miere (1an+)

Cum am procedat:

  • am topit untul pe baie de aburi, doar cat sa se inmoaie, nu sa fie lichid, dupa care am amestecat ingredientele, pastrand 100gr de fulgi pentru topping
  • aluatul e moale, asa ca l-am lasat la congelator 15-20’, pana s-a putut modela
  • cu mainile, am format bilele pe care le-am dat prin fulgi de cocos
  • am obtinut 20 bilute, dar in functie de marime, se pot obtine mai multe sau mai putine
  • le-am tinut la rece

*Untul+uleiul se pot inlocui cu unt din lapte de vaca.

Pofta buna!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Ilona iunie 5, 2022 at 12:26 pm

    Buna,
    La congelator las aluatul pana e gheata beton?
    Ca altfel nu inteleg cum se face aluatul de modelat la tine

    • Reply Sorina iunie 6, 2022 at 6:05 am

      Nu, e un aluat modelabil dupa 20’ de stat la rece.

  • Reply Ilona iunie 12, 2022 at 12:04 pm

    Mulțumesc pt raspuns. Voi mai incerca.
    Zi faina

  • Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.