Dulcegării

Canneles sau budincute de lapte

decembrie 3, 2020

Locuim in Luxembourg, la un pas de Franta. Daca intru in dormitor, imi intra reteaua de telefonie franceza, cam asa. Astfel ca, magazinele si restaurantele de aici abunda de preparate din bucataria lor. Drept vorbind, sunt tare bune. Asa si canneles acestea, micute, dragalase, seamana putin cu ceea ce stim noi drept “crema de zahar” ars. Daaaaar, mult prea dulci pentru gustul meu si, in plus, au rom, ceea ce le face mai putin prietenoase cu cei mai mici dintre noi.

Asa ca, am luat reteta in brate, am desfacut-o pe toate partile si m-am pus pe treaba. Aaa, mai are o chestie reteta, aluatul trebuie sa stea minim 12h la rece, dar am fentat si pasul asta. Am incercat ambele variante si cu stat si fara, rezultatul e acelasi, dar aluatul trebuie sa fie rece cand e bagat in cuptor.

Ingrediente:

  • 500 gr lapte
  • 50 gr unt
  • 80 gr sirop de curmale
  • 1 lgita vanilie pudra
  • 120 gr faina 550
  • 2 oua +1 galbenus
  • sirop de curmale pentru uns formele

Cum am procedat:

  • am pus intr-o tigaie laptele impreuna cu untul si siropul de curmale si am lasat pe foc mic pana cand untul s-a topit, dupa care am lasat laptele sa se raceasca bine de tot
  • am amestecat ouale, galbenusul, vanilia si faina si am omogenizat apoi cu laptele
  • am lasat amestecul cca 1h la rece, in frigider; e important sa se raceasca bine
  • am uns formele cu sirop de curmale si, dupa, am turnat aluatul in formele de cuptor, umpland cam ¾ din forma
  • am copt budincutele in cuptorul preincalzit la 220 gr timp de 20‘, apoi am scazut la 180 gr si am continuat sa le coc inca 60’; canneles trebuie sa aiba o crusta maronie cand sunt gata
  • le-am lasat sa se raceasca, le-am scos din forme si le-am servit dupa racirea completa

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.