Carne, pește sau fructe de mare Supe și ciorbe

Ciorba de pui a la grec

noiembrie 24, 2020

De doua ori pe saptamana, pregatesc ciorba. O fac duminica si joia, de obicei, astfel incat sa avem ciorba toata saptamana, atunci cand dorim sa sorbim o zama calda la pranz. Si sotul meu, dar si Mara mea sunt fani ciorbe de tot felul, cu carne, fara carne, acrite sau nu.

De data asta, facuram o ciorba cu pui, o ciorba a la grec, sa ne amintim de soare, vacante si vreme buna. Calda, merjeeeee, dar shi merje acum, pe vremea asta rece si ploioasa.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui fara os
  • 2 morcovi
  • 1 bucatica de telina
  • 1 bucatica de pastarnac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • 4 lg orez
  • sucul de la o lamaie
  • 50 ml lapte
  • 150 gr smantana min 30% grasime
  • 1 galbenus
  • patrunjel proaspat tocat pentru servit

Cum am procedat:

  • intr-o oala cu apa, am pus pieptul de pui la fiert
  • dupa primul clocot, am schimbat apa si am pus din nou carnea la fiert, taiata cubulete, impreuna cu ceapa, ardeiul si radacinoasele tocate
  • intre timp, am pus orezul bine spalat in multa apa sa dea intr-un clocot; dupa, l-am spalat bine si l-am adaugat in ciorba
  • am adaugat zeama de la lamaie, prima data jumatate, dupa care am adaugat si restul, dupa gust
  • am dat focul la minim, si am pregatit galbenusul amestecat cu laptele si smantana
  • am turnat cate in polonic de zeama peste amestecul de galbenus cu smantana, amestecand dupa fiecare polonic, pentru a tempera si a evita ca amestecul sa se branzeasca
  • am lasat focul la minim, am turnat compozitia si am mai lasat pe foc cca 5-10′

Sotul meu…nu se dezice de origine, si-a adaugat usturoi in ciorba la servire. Si ardeiul este tot pentru parinti. 😄

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.