De doua ori pe saptamana, pregatesc ciorba. O fac duminica si joia, de obicei, astfel incat sa avem ciorba toata saptamana, atunci cand dorim sa sorbim o zama calda la pranz. Si sotul meu, dar si Mara mea sunt fani ciorbe de tot felul, cu carne, fara carne, acrite sau nu.
De data asta, facuram o ciorba cu pui, o ciorba a la grec, sa ne amintim de soare, vacante si vreme buna. Calda, merjeeeee, dar shi merje acum, pe vremea asta rece si ploioasa.
Ingrediente:
- 1 piept de pui fara os
- 2 morcovi
- 1 bucatica de telina
- 1 bucatica de pastarnac
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa mare
- 4 lg orez
- sucul de la o lamaie
- 50 ml lapte
- 150 gr smantana min 30% grasime
- 1 galbenus
- patrunjel proaspat tocat pentru servit
Cum am procedat:
- intr-o oala cu apa, am pus pieptul de pui la fiert
- dupa primul clocot, am schimbat apa si am pus din nou carnea la fiert, taiata cubulete, impreuna cu ceapa, ardeiul si radacinoasele tocate
- intre timp, am pus orezul bine spalat in multa apa sa dea intr-un clocot; dupa, l-am spalat bine si l-am adaugat in ciorba
- am adaugat zeama de la lamaie, prima data jumatate, dupa care am adaugat si restul, dupa gust
- am dat focul la minim, si am pregatit galbenusul amestecat cu laptele si smantana
- am turnat cate in polonic de zeama peste amestecul de galbenus cu smantana, amestecand dupa fiecare polonic, pentru a tempera si a evita ca amestecul sa se branzeasca
- am lasat focul la minim, am turnat compozitia si am mai lasat pe foc cca 5-10′
Sotul meu…nu se dezice de origine, si-a adaugat usturoi in ciorba la servire. Si ardeiul este tot pentru parinti. 😄
Pofta buna!
No Comments