Dulcegării

Marble cake

noiembrie 7, 2020

Pen’ca a fost serbarea de Halloween la scoala, noi, parintii, ne-am propus sa le mai indulcim celor mici zilele petrecute acolo, avand in vedere numeroasele restrictii.
Fiecare a pregatit ceva, eu, tinand cont de indicatiile scolii, un chec marble.

Ingrediente:

  • 150 gr unt la temperatura camerei
  • 4 lg miere bio certificata (1 an+)
  • 3 oua mari
  • 235 gr faina 550
  • 2 lg praf copt bio
  • 60 gr lapte integral
  • 1 lgita vanilie pudra
  • 20 gr pudra de roscova + 1 lg lapte integral
  • Nuci/alune/fulgi migdale

Cum am procedat:

  • am mixat untul cu mierea pana am obtinut o crema
  • am adaugat ouale, unul cate unul si am continuat sa mixez
  • am adaugat laptele si faina amestecata cu praful de copt si am omogenizat
  • am impartit aluatul in doua parti egale
  • in jumatate, am adaugat roscova si lg de lapte si am amestecat
  • am asezat in tava de copt, un strat alb, unul negru, altul alb si, la final, cel negru
  • am asezat nucile/alunele maruntite deasupra
  • am copt checul la 200 gr (cuptor preincalzit) timp de 10’, apoi am scazut temperatura cuptorului la 180 gr si am copt inca 35-40’, in fct de cuptor

Puteti adauga fructe dupa pofta inimii, noi nu am putut, copii cu diverse alergii la fructe de padure, am preferat fara.
Pofta buna!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Carmen noiembrie 28, 2020 at 11:10 am

    Buna..pt aplv se poate inlocui cu unt de caju si lapte vegetal?ms

  • Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.