Pen’ca a fost serbarea de Halloween la scoala, noi, parintii, ne-am propus sa le mai indulcim celor mici zilele petrecute acolo, avand in vedere numeroasele restrictii.
Fiecare a pregatit ceva, eu, tinand cont de indicatiile scolii, un chec marble.
Ingrediente:
- 150 gr unt la temperatura camerei
- 4 lg miere bio certificata (1 an+)
- 3 oua mari
- 235 gr faina 550
- 2 lg praf copt bio
- 60 gr lapte integral
- 1 lgita vanilie pudra
- 20 gr pudra de roscova + 1 lg lapte integral
- Nuci/alune/fulgi migdale
Cum am procedat:
- am mixat untul cu mierea pana am obtinut o crema
- am adaugat ouale, unul cate unul si am continuat sa mixez
- am adaugat laptele si faina amestecata cu praful de copt si am omogenizat
- am impartit aluatul in doua parti egale
- in jumatate, am adaugat roscova si lg de lapte si am amestecat
- am asezat in tava de copt, un strat alb, unul negru, altul alb si, la final, cel negru
- am asezat nucile/alunele maruntite deasupra
- am copt checul la 200 gr (cuptor preincalzit) timp de 10’, apoi am scazut temperatura cuptorului la 180 gr si am copt inca 35-40’, in fct de cuptor
Puteti adauga fructe dupa pofta inimii, noi nu am putut, copii cu diverse alergii la fructe de padure, am preferat fara.
Pofta buna!
1 Comment
Buna..pt aplv se poate inlocui cu unt de caju si lapte vegetal?ms